Sonra da müziğimi sevebilir

Güncelleme Tarihi:

Sonra da müziğimi sevebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

Berna Öztürk (25), 14 yaşından beri medya dünyasında. Mankenlik, oyunculuk ve DJ’lik gibi birçok işi bir arada yaptı. Fakat pek çok kişi onu Tarkan’ın baldızı olarak tanıdı. Uzun zamandır DJ’lik yapıyor. Şimdi de 15 toplama şarkıdan oluşan "Dancing in the Sun" adlı ilk albümünü çıkarıyor.

Berna Öztürk Adanalı. Babası emekli tapu müdürü. Üç kız kardeşin en küçüğü. Ortaokuldan itibaren okul koroları ve tiyatrolarda yer aldı. 14 yaşında ilk reklam filminde oynadı. Mankenlik teklifleri aldı. Ama esas müzikle ilgileniyordu. 17 yaşında rock parçalar çalarak DJ’liğe başladı. Sıra üniversiteye geldiğinde hukuk okuyan ve şimdi de avukatlık yapan iki ablasından farklı bir bölüm seçti, sosyolojiye kaydoldu.

Bir yandan DJ’lik yaparken bir yandan da Aydın Karabulut’tan davul dersleri aldı. Ardından tiyatro yapmaya başladı. Bunun biraz cahil cesareti olduğunu söylüyor: "Çok büyük tutkuyla yapmıştım ama içimdeki tutkuyu başkaları görmediği için bıraktım."

İlk oyunu Vajina Monologları oldu. Sonra dört oyunda daha rol aldı. Tiyatroyu, Teoman ile başrolü paylaştığı "Balans ve Manevra" filmi izledi. Televizyonda Görünmez Adam, Kuzenlerim, Saç Saça Baş Başa ve Korkusuzlar isimli dizilerde oynadı. Ama dizi oyunculuğu da ona göre değildi: "Başkalarına bağlısınız. Benim için en uygun yolun DJ’lik olacağına karar verdim." Böylece DJ’liğe ağırlık verdi. Amsterdam, Viyana ve Almanya’nın pek çok şehrinde DJ’lik yaptı. Diyarbakır’dan Ordu’ya kadar pek çok ili müzik yapmak için gezdi.

BIKMAYACAĞINIZ ŞARKILAR SEÇTİM

Berna Öztürk toplama albümü için şöyle diyor: "Kendim dinlemekten hoşlandığım şarkıları insanlarla paylaşmak istedim. Bu albümdeki parçaların bazıları önceden sevilen çoğuda henüz Türkiye’de yayınlanmamış şarkılar."

Şarkı seçiminde kaliteli müzikleri seçtiğini söylüyor: "Ticari niyetimiz olsaydı çok bilinen şarkılardan bir albüm hazırlardık. Her gün yeni bir şarkı çıkıyor. Bunlar, biraz daha kafa yorulmuş şarkılar. Tam anlamıyla elektronik bir albüm oldu." Öztürk toplama albümlerde daha önce alışık olmadığımız bir şekilde şarkılarına klip de çekmek istiyor.

ALBÜMDE 15 ŞARKI VAR

Ekinoks Müzik etiketiyle çıkan albümde 15 şarkı var. Albümün ismi Dancing in the Sun. Bazı şarkılar şöyle: Andrew Spencer and the Vamprockerz (Zombie), Dennis Christopher-Rocq-E (Music is My Life), Narany (Nothing in This World), Larry Tee-Princess Superstar (Licky) ve Johnny Crockett (Theme From Shout).

SADECE YABANCI MÜZİK ÇALARDIM ARTIK ARABESK DE ÇALIYORUM

DJ’liğe ilk başladığımda sadece plak ve yabancı müzik çalardım. Bu Türk müziğine karşı olduğum içinde değil, DJ’lik Türk kaynaklı bir şey olmadığı içindi. Fakat sonra insanlar bildiği şarkıları istemeye başladı. Mesela artık "Batsın bu dünya"yı çalıyorum. Serdar Ortaç çaldığım da oluyor. İsteyerek mi? Hayır değil.

GÜZEL GÖRÜNMEK ŞART

Ne iş yapıyorsanız yapın iyi görünmelisiniz. Bunun dinleyiciye saygı olduğunu düşünüyorum. Elim yüzüm düzgün, sırf kadın olduğum için veya Tarkan’ın baldızı olduğum için beni dinlemeye gelenler olabilir. Belki önce size bakar, güzelmiş der ve sadece bunun için müziğinizi dinleyebilir. Ama ondan sonra sizin müziğinizin kalitesini anlarlar, sizi takip etmeye başlarlar. Üstsüz DJ’lere meslek adına kızmıyor, üzülüyorum. Seks her zaman satıyor. Dünyanın her yerinde cinsel bir açlık var. Ama benim amacım farklı.

TARKAN İÇİN REMİKS YAPIYORUM

Tarkan’la aramız iyi. Herkes kendi işiyle uğraştığı için çok fazla görüşme şansımız olmuyor. Henüz benim albümümü dinleyemedi. O yaz için bir remiks albüm hazırlıyor. Bende Metamorfoz albümünden bir şarkısının remiksini yapıyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!