Söndürün şu volkanı

Güncelleme Tarihi:

Söndürün şu volkanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2014 06:58

Türkiye, iki dev maça kilitlendi. Fatih Terim’in öğrencileri, EURO 2016 elemelerinde İzlanda’yı devirmeyi hedefliyor. Ergin Ataman ve 12 Dev Adam ise Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Litvanya ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Bardarbunga Yanardağı’nın tekrar faaliyete geçtiği İzlanda’daki maçta gözler, Emre Belözoğlu ve Arda Turan’ın üzerinde olacak. A Milli Takım, A Grubu’nda açılışı bu akşam saat 21.45’te yapacak.

MİLLİ MAÇLAR HANGİ KANALDA?

TÜRKİYE-LİTVANYA: 18.00, NTVSPOR
İ
ZLANDA TÜRKİYE: 21.45, SHOW TV

Söndürün şu volkanı
Göster yine devliğini



FRANSA’da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası için yapılan elemelerde A Grubu’nda yer alan Türkiye ilk sınavına çıkıyor. 21.45’te İzlanda’ya konuk olacak Milliler, Fatih Terim yönetiminde tek hedef belirledi; 3 puan... Bardarbunga Yanardağı’nın faaliyete geçtiği İzlanda’da Türkiye, hem kazanma hem de iyi bir başlangıç yapma amacında.
İki ekibin artı ve eksilerine bakıp, bu akşamki karşılaşmaya ışık tutmak mümkün... İşte İzlanda ile Türkiye’nin özellikleri...

İZLANDA CEPHESİ

KARMA YAPILARI VAR

Haberin Devamı

Futbolcuların çoğu Danimarka Ligi’nden. Rusya, İtalya, İngiltere, İsveç, Portekiz ve Hollanda’dan da isimler var. Farklı futbol anlayışları disiplini olumsuz etkiliyor.

KALECiLERi çok YAŞLI

Kalelerini, 30 yaşındaki Halldorsson koruyor. Bu oyuncunun yedeği, 39 yaşındaki Vignir Gunnleifsson... Üçüncü kaleci Kristinsson ise 25 yaşında...

SIGTHORRSON’A DİKKAT!

Ajax’tan Sigthorsson takımın gol yükünü çekiyor. 19 milli maçta 13 gol kaydeden futbolcu, Lagerback’in hücumdaki en büyük kozu ve hava toplarında etkili.

DİNAMOLARI GUNNARSSON

Takımın tüm yükünü Einar Gunnarsson çekiyor. Cardiff’in vazgeçilmezi, güçlü fiziği ve mücadeleyi bırakmayan yapısıyla İzlanda’da dinamo görevi görüyor.

Söndürün şu volkanı

TÜRKİYE CEPHESİ

TERİM FAKTÖRÜ VAR

Milli Takım’daki 3. döneminde Terim, galibiyet yüzdesini oldukça artırdı. Türkiye, Terim’in üçüncü döneminde 11 karşılaşmanın 9’unu kazanmayı başardı.

TEMPO EKSİK KALDI

Süper Lig’de 1 maç yapmış oyuncuların tempoyu yakalayamadığı, Danimarka maçında ortaya çıktı. Yine de İzlanda maçı öncesi Danimarka’yı geçmek moral verdi.

KANATLARDA KUSUR YOK

Takımda göze çarpan nokta-ların başında kanatlar geliyor. Caner ve Gökhan Gönül gibi hücuma katkı sağlayan 2 beke sahip olan milliler oldukça şanslı...

KİLİDİ İKİ YILDIZ AÇACAK

Haberin Devamı

İzlanda’nın uzun savunmasına karşı en büyük silah araya atılan sürpriz toplar... Bu noktada devreye girecek iki büyük silah ise Arda ve Emre Belözoğlu olacak.

TERİM’LE DEVİRMİŞTİK

A Milli Takım, İzlanda ile 7 kez karşılaştı. 6’sı resmi, 1’i özel olan 7 maçta Türkiye, 1 kez kazanırken, 2 beraberlik, 4 yenilgi aldı. Türkiye yalnızca EURO 96 elemelerinde (Fatih Terim yönetiminde) İzlanda’yı 5-0 yenerken, İzlanda’da 0-0 berabere kalmıştı. EURO 1996 elemelerine kadar İzlanda deplasmanında 3 maça çıkan A Milli Takım, 3 yenilgi almıştı.

400’E YAKIN DEPREM OLDU

İZLANDA’daki Bardarbunga Yanardağı nedeniyle ülkede dün 400’e yakın deprem oldu. Volkan, maçın oynanacağı Reykjavik’e 450 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Öte yandan dün havalimanında milli takımı karla karışık yağmur karşıladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!