Söndürdüğüm mumlar yeniden yanıyordu

Rüyamda annemlerin evindeyim. Her tarafta mumlar var ve mumlar kendi kendine yanmaya başlıyor.

Evden bir yere gitmek için çıkmamız lazım, bu yüzden hepsini söndürmeye çalışıyorum ama ne fayda! Söndürdüğüm tüm mumlar tekrar yanıyor ve onlara yenileri de ekleniyor. En sonunda öyle bir hál aldı ki, odada bulunan yeşil yapraklı bir salon çiçeğinin uçları bile mum gibi yanmaya başladı. Değişik bir rüyaydı, bu nedenle size yazmaya karar verdim.

RUMUZ: İZMİRLİ

YORUM:
Son dönemde gerçek yaşamınızda var olan aydınlanmasını beklediğiniz konuların veya tam tersi, ortaya çıkmamasını istediğiniz durumların üzerinizde oluşturduğu baskının rüyanıza mumlarla yansıdığını söyleyebiliriz. Rüyanızda yanan mumları söndürmeye çalışmanız, örtbas edilmesi gereken veya kapatılmaya çalışılan ama her seferinde tekrar ortaya çıkma riski taşıyan konulara dikkat çekiyor gibi geldi bana.

Ablamla teleferiğe bindik

Rüyamda çok ilkel bir teleferiğe gezi amaçlı biniyorum. Yanımda ablam da var. Teleferiğe bindikten sonra ileri doğru bakıyorum ve sadece ince bir ip görüyorum. Teleferik hareket ettikten sonra, ablam birkaç kere düşer gibi oluyor ve o düşmesin diye ayağımla onun dengesini sağlamaya çalışıyorum. Fakat ablam hiç panik olmuyor, hatta dalga geçer gibi davranıyor. "Artık yeter" diye düşünüyorum ve ileriye doğru baktığımda, daha çok uzun bir yol varmış gibi görmeme rağmen bir anda bitişe geliyoruz.

RUMUZ: TELEFERİK


YORUM: Kişinin teleferik tarzı ulaşıma yardım edecek objeler görmesi, hayatında bağımsızlığını sağlayacak hamleler yapmaya hazırlandığını veya hamle yapma niyetinde olduğunu gösterir. Yanınızda ablanızın da olması ve onun düşme tehlikesi yaşaması ve onun yerine korkmanız, ablanızın da hayatında yeni bir hamleye hazırlandığını ancak bu girişimin tehlikede olduğunu veya sizin onun böyle bir girişimde bulunmasıyla ilgili korkularınız olduğunu gösteriyor olabilir.
Yazarın Tüm Yazıları