Kartal’da, bir hastanenin bahçesinde tabancasını başına dayayan Asım Erarslan (46), tetiğe bastı. Ağır yaralanan Erarslan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, dün saat 23.30 sıralarında, Beyin Cerrahi bölümüne kayıt yaptıran Asım Erarslan, hava almak için bahçeye çıktı. Bir banka oturan Asım Erarslan, görgü tanıklarının iddiasına göre, bir süre kendi kendine küfürlü konuşmalar yaptı. Daha sonra belindeki tabacısını çıkaran Asım Erarslan, başına dayadı. Çevredeki vatandaşların müdahale etmesine fırsat vermeyen Erarslan, tabancısını ateşledi. Kurşun, Erarslan’ın başının bir tarafından girerek, diğer tarafından çıktı. Hastane çalışanları hemen Asım Erarslan’ın yardımına koşarak, içeriye taşıdı. İlk müdahalesi acil serviste yapılan Erarslan, daha sonra ameliyata alındı. Doktorların yoğun çabası sonucu hayatta tutulan Asım Erarslan, yoğum bakım servisinde tedavi altına alındı.
ÜZERİNDEN 3 MEKTUP ÇIKTI
Ancak Asım Erarslan, fazla dayanamadı. Yoğun bakım servisine alındıktan yaklaşık bir saat sonra hayatını kaybeden Asım Erarslan'ın üzerinden 3 tane mektup çıktı. Mektuplardan birisi Cumhuriyet Savcısı'na, birisi oğluna, birisi de kızına yazılmıştı. Savcı'ya yazılan mektupta, “Ölümümden kimse sorumlu değildir“ deniyordu. Erarslan, oğluna yazdığı mektupta, annesine ve kız kardeşine sahip çıkmasını, borçlarını da ödemesini istedi. Asım Erarslan'ın kızına bıraktığı mektupta ise, “Sizleri yalnız bıraktığım için özür diliyorum“ yazıyordu.