Ana Sayfa
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
24 Aralık 2010, Cuma 11:33
Hürriyet Anasayfa > Tüm Son Dakika Haberleri

Nazır: Yahudi soykırım iddiaları hurafeden ibaret

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
A.A. 4 Eylül 2010
İran'ın en büyük dini mercilerinden biri olan Ayetullah Nazır Mekarim Şirazi, "Yahudi soykırımı"nın "hurafeden" ibaret olduğunu öne sürdü.

Sözleri İran Haber ajansı İrna tarafından aktarılan Şirazi, 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin Naziler tarafından soykırıma uğratıldığı yönündeki görüşlerin muğlak ve Batı dünyasına hakim bir "hurafe" olduğunu iddia etti.
Alim Mekarim Şirazi, İran'ın başkenti Tahran'ın güneyindeki Şiilerin kutsal Kum kentinde verilen Kur'an-ı Kerim meali dersi sırasında, Yahudi soykırım konusunun "açık olmadığını", araştırmacılar konuyu araştırdıklarında ve Siyonistlerin görüşleri doğrultusunda görüş bildirmedikleri takdirde hapse atıldıklarını söyledi.
Şirazi, "Konu muğlak, açık değil, hurafeden ibaret ama Siyonistler bütün dünya halklarının Yahudilere soykırım yapıldığı yönündeki iddiaları kabul etmesini istiyorlar" diye konuştu.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da geçmişte yaptığı açıklamalarda, "Yahudi soykırımı" yaşanmadığını sadece bir "efsaneden" ibaret olduğunu iddia etmişti.
İsrail Devletini tanımayan İranlı liderler, İsrail'in yok olacağını ileri sürüyorlar.


 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH