GeriSeyahat Sonbaharda kartpostal gibi: Abant
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sonbaharda kartpostal gibi: Abant

Sonbaharda kartpostal gibi: Abant

Yeşilin her tonunun sonbaharda ayrı renge büründüğü Abant bu aylarda sunduğu görsel şölenle gezginleri bekliyor. İşte sonbahar için Abant gezi rehberi

Türkiye'nin orman yoğunluğu açısından en zengin bölgesi olan Bolu'da yer alan Abant, farklı çeşitlerde bitki ve hayvanların yaşadığı en doğal yerlerden biri. Abant Gölü'nin yer aldığı Abant Tabiat Parkı ise Abant'ın en özel bölgelerinin başında geliyor. 7 km'lik göl doğaseverler için tam bir cennet. Ankara'ya 225, İstanbul'a ise 258 km olan Abant Tabiat Parkı'na ulaşmak için özel araçla gelenler ana yoldan Abant sapağına dönerek ulaşabilir. Araçsız gelenler ise Bolu'dan her saat başı Abant'a kalkan otobüslerle bölgeye gidebilir.

Sonbaharda kartpostal gibi: Abant

Bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Abant Gölü, temiz hava almak, doğayla başbaşa kalmak ve yürüyüş yapmak için son derece keyifli. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz göl çevresinde ayrıca her çeşit ağaç türünü de bulmak mümkün.

Abant gezi rehberi

1. Abant'a arabayla gidenler için çevrede gezip görülecek birçok yer var. Örmeci Yaylası, Yedigöller Milli Parkı, Güzeldere Şelalesi, Sinekli Yaylası ve Akkayalar'ı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Osmanlı dokusunun yoğun olarak hissedildiği ve birbirinden güzel konakların sokaklarda yer aldığı Mudurnu ise mutlaka ziyaret edilmeli.

2. Eğer trekking yapmayı seviyorsanız 1700 metreye kadar ulaşan tepeliklerde bol yeşillikli ve oksijen dolu bir trekking yapmak mümkün. Harika manzaralar için fotoğraf makinenizi de yanınızda bulundurmayı unutmayın.

Sonbaharda kartpostal gibi: Abant

3. Bahar ve yaz aylarında gölde düzenlenen sandal turlarına katılabilir veya deniz bisikleti ile göl üstünde farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Doğanın huzurunu ve suyun rahatlatıcı özelliğini hissetmek de cabası.

4. Göl üzerinde bisiklet çeviremiyorsanız göl çevresinde yer alan bisilet yolunda pedallara asılabilirsiniz. Doğanın tüm cömertliğiyle güzelliğini gözler önüne serdiği bu turda enfes manzaralarla Abant'ın tadını çıkarabilirsiniz.

Sonbaharda kartpostal gibi: Abant

5. Abant çevresinde turlamak için bir başka seçenek ise fayton turu. Yarım saatlik bu turlarla Abant'ın çevresini keşfedip güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

6. Göl çevresinde kurulan yerel pazarda pek çok doğal lezzet ve yöresel tat bulmak mümkün. Köy ekmeklerinden kuruyemişlere, kurubaklagillerden bitki çaylarına kadar oldukça geniş yelpazede yer alan ürünlerden istediğinizi satın alabilirsiniz.

Sonbaharda kartpostal gibi: Abant

False