Sonbaharda, Akyaka'da ilkbahar günleri

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharda, Akyakada ilkbahar günleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 14:31

Sonbaharda, Akyaka'da ilkbahar günleri

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ula İlçesi'nin dünyaca ünlü 'sakin şehir' unvanlı Akyaka mahallesinde turizm sezonu, sanat sergileri ile devam ediyor.

Akyaka'yı Sevenler Derneği Nail Çakırhan Halet Çambel Kültür ve Sanat Evi'nin, gelenek hale gelen yaz sanat sergileri, ekim ayında da devam edecek. Dernek, mayıs ayında başladığı sanat sergileri programına, İstanbullu ressam İncilay Samuray sergisi ile devam ediyor.

Akyaka'yı Sevenler Derneği Başkanı Nurhan Kavuzlu evsahipliğinde, Ula Belediye Başkan Yardımcısı Oruç Özkan'ın da konuk olduğu, yaklaşık 100 sanatseverin katıldığı kokteylle açılan, ressam İncilay Samuray'ın yağlıboya, sulu boya ve pastel tekniği ile yapılmış 30 tablosundan oluşan, "Akyaka Manzaraları" adlı resim sergisi, 2 Ekim Pazar akşamına kadar açık gezilebilecek.

Akyaka'da ikinci kişisel sergisi olduğunu dile getiren Ressam Samuray, "15 yaşımdan buyana, yaklaşık 45 yıldır resim yapmaktayım. İstanbul başta olmak üzere katıldığım onlarca karma sergi ve kişisel sergilerimin yanı sıra bu, Akyaka'da ikinci sergim. 8 yıl önce, sağlık sorunlarım nedeniyle yerleştiğimiz Akyaka'nın hayran kaldığım doğası ve mimarisinin etkisiyle, Akyaka manzaraları temalı resimler yapmaya başladım" dedi.

Gökova Akyaka'yı Sevenler Derneği Nail Çakırhan Halet Çambel Kültür ve Sanatevi 2016 Sergileri serisini, 7 - 16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği, Ayvalık Cunda Adası'nda çalışmalarını sürdüren Bursalı ressam Sabiha Gülgün Haksal sergisi ile tamamlayacak.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!