Sona Giriş - 101

Güncelleme Tarihi:

Sona Giriş - 101
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 11:50

Geçen hafta mezun olacak arkadaşlarımız için, “Boş ver ve üç günlük dünya” konulu yazımla karşınızdaydım ama bütün okul mezun olmuyor elbette. Bunun ikinci, üçüncü sınıfı var, okul uzatması var. Ay resmen stres! Dünya onlara üç de size beş günlük değil. Önümüzde koca bir yaz var güya da, terbiyesiz göz açıp kapatana kadar da geçiyor! Nasıl verimli değerlendirmeli, nasıl dinlenmeli… Bir bakmak lazım… Yetişkinliğin sıkıcı dünyasına giriş diyelim ve başlayalım o halde!

Haberin Devamı

STAJ ŞART!

Mecburi hizmetlerden başlayalım. Sıkıcı konuları aşıp tatilin ballı noktalarına da döneceğiz elbette. Staj neden önemli, onu anlamak lazım ama. Öncelikle okuduğunuz bölümü belki puanınız tuttu diye, belki çocukluk hayalinizdi diye, belki de ailenizin önerisi (baskısı) ile seçtiniz. Hayatınız boyunca her gününüzün en az sekiz saatini o işi yaparak geçireceksiniz. Herkes bu konuda çok şanslı değil ama en azından keyif aldığınız bir şey olmalı ki, mutsuz yetişkin ordusuna katılmayın. Biraz da olsa gülümseyebilin. Staj, işi öğrenmek, sektörde bilinmek falan için değil, o işten keyif alacak mısınız, mutlu olacak mısınız sorularının cevabını almak için birebir. Kendiniz için yani!

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Haberin Devamı

Faydalı hissetmek adına atılacak güzel bir adım daha. Dürüst olmak gerekirse dünya çapında yapılan tüm iyilikler doğrudan bireyin kendi vicdanını rahat tutmak adına yaptığı belki de bencilce eylemler. Yine de öyle büyük, öyle güzel etkileri var ki… Bu bencillik hiç kimsenin gözüne batmıyor. Aksine herkes destekliyor. Bomboş bir yaz geçirmektense biraz işe yaramak çok iyi gelecek. Kapitalizmin minnoş dünyasında, özgeçmişinizde “hımmm… sorumluluk sahibi, duyarlı” imajı yaratacak. Kazan kazan hali. Hem çevreye, insanlara faydalı olacaksınız hem de bu, işinize yarayacak. Durduğunuz hata! “Her şey para değil, dürüst, güvenilir şeyler de yapmak lazım, üstelik dünyaya da iyi geliyor” fikrini de özümser, bir şeyleri değiştirebilirsiniz belki. Denemeye değer!

 

VE TATİL!

Yeterince fayda sağlayıp tecrübe kazandıysak biraz da eğlenelim. Şöyle ucuz yollu, hem aileye yük olmadan hem de akıllarını sizde bırakmadan toplanın arkadaşlarınızla arka bahçede, kamp yapın! Şaka şaka, mis gibi yerler var, oturun araştırın güzelce. Gidin. Onları da sıralarız zamanı gelince… Günümüz dünyası her şeyi ayağınıza getiriyor. Üzülüyoruz. Araştırıp bulun ne yapmak istiyorsanız. Size bu yılın son hoşluğu da balık vermek değil, balık tutun demek olsun.

Seneye görüşürüz!

Yazan: Buğu Begüm Orhan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!