Son top yaktı

“HANİ benim Recep’im, sarı lira vereceğim..” türküsündeki gibi keyifli bir derbi beklentisinde olmamız, tapeli Recep tarafından salık verilmişti.

Haberin Devamı

 Recep Ankaralı, “Benim içim rahat siz de rahat olun” diyordu ama “Atma Recep din kardeşiyiz”diye düşünenlerin aklından da bir türlü aynı hakemin, Fenerbahçe yöneticisine geçen seneki Galatasaray maçı öncesi “Merak etme o işi bana bırak” mealinde konuştuğu telefon kayıtları gerçeği çıkmıyordu.
Federasyon başka hakem yokmuş gibi derbiyi bu hakemle oynatmakta ısrarıyla Kanarya’yı zan altında bırakıp, normal koşullarda kolay kazanabileceği maçta gereksiz strese soktu. Aslında F.Bahçe Ülker’e “yanlış” yapılırken, Cimbom’a bu yıl pek bir arar olduğu “olumsuz koşullar meşru mazereti” sağlandı. Neyse ki maç olaysız kapandı da gecenin sonunda ünlü Fantomas serisinin Louis de Funès’ünün tıpkısının aynısı hakemimize de “yazıklar oldu”ğuyla kaldı.

Alanla talan

Haberin Devamı

“Bu maçta galibi banktan gelenler belirler” tahminimizi doğrulamak için alışılmışın dışında beşlerle başladı iki koç da. Ligin en az sayı yiyen ikilisi, kora korda dış atışa dayalı ilk çeyreği geçtikten sonra Mahmuti akıllı seçimle alan savunması yapınca Fenerbahçe gaz kesti. Fener Engin Atsür, Hakan Demirel ve hatta Marko denemelerine rağmen hücumda bir türlü akışkanlığı sağlayamazken, önce Furkan sonra Andriç’le Kanarya savunmasının yumuşak karnı pota altından pick and roll sayıları buldu Cimbom.

Atsür’me farkı

Adına yakışır şekilde üçlük yamuruna dönüşen 3. çeyrekte Lakovic’le atak yapan Cimbom 9-0’lık seriyle ileri geçtiğinde, aynı hücumda peşpeşe Tutku’nun dahi kabul ettiği stepsleri hakemler “Ankara’lı etkisiyle”çalamadı ve ortalık karıştı. Odaya gidildi, salona dönüldü, anons yapıldı derken oyundan kopan taraf, o ana kadar momentumu elinde tutan Cimbom oldu. Son çeyreğe de 6 sayı önde giren Cimbom’u dağıtan, sayılarla bezediği akıllı oyunuyla sakatlıktan yeni dönen Engin Atsür’dü. Marko Tomas da iki üçlükle Fenerbahçe’yi oyunu döndürdü. Cimbom’un son hücumda, gecenin en suskun adamıyla üçlük denemesi inanılır gibi değildi. Şükür, Recebim türküsü, “Almazsan karokola gideceğim” kısmı söylenmeden bitti.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları