Son teknoloji röntgen cihazı ile çekim

Güncelleme Tarihi:

Son teknoloji röntgen cihazı ile çekim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 11:39

Son teknoloji röntgen cihazı ile çekim

Haberin Devamı

İZMİR Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Ünitesi’nde röntgen çekimleri, en teknolojik özelliklerine sahip olarak geliştirilen 'DR-Direkt Dijital Radyografi Sitemi' ile yapılıyor.

Hastanede 1 Mart 2017 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan 'DR-Dijital Radyografi Sistemi' sayesinde herhangi ek bir işlem yapmaya gerek duyulmadan radyolojik görüntü, hasta bilgi sistemine daha hızlı ve daha pratik bir uygulama ile aktarılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın da önerdiği ve yeni kurulan birçok sağlık merkezinde tercih edilen bu uygulama hasta sağlığı açısından önemli bir kazanım sağlıyor. Röntgen çekimi esnasında fazla radyasyona maruz kalınmasını engelleyen bu yöntem hem hasta hem de çalışan sağlığını koruyor.

Hastanenin Radyoloji Ünitesi’nde görev yapan ve bu yeni uygulamanın hasta ve çalışan açısından faydalarından bahseden Radyoloji Uzmanı Dr. Bahri Gümüş "DR-Direkt Dijital Radyografi denilen bu özel sistem, çalışma pratikliği açısından bizlere ve istenilen görüntünün kısa sürede hekime ulaştırılmasından dolayı hasta için de önemli avantajlar sağlamaktadır. En büyük kazanımı ise DR'da X ışını dozunun az kullanılarak hastaya verilen zararlı ışın miktarının azalması ve daha az radyasyonla daha kaliteli bir görüntü sağlamasıdır. Bu da insan sağlığı açısından çok önemlidir. Radyografik görüntülemenin en güncel şekli olan bu sistemde hastaya ait radyografik (röntgen) görüntü özel kaset ve kaset okuyucu sistemlere gerek duyulmaksızın direkt olarak panel aracılığıyla oluşturulmaktadır. Görüntüler saniyeler içerisinde elde edilebilmektedir. Ayrıca elde edilen görüntüler üzerinde doz ve pozisyon hatalarından doğan kusurlar belli ölçülerde giderilebilindiği için film çekim tekrarları önlenebilmektedir. Dolayısıyla hasta ve çalışan fazla radyasyona maruz kalmamış oluyor. Bu yeni sistem sayesinde çekim esnasında kullanılan X ışını dozları belli ölçülerde azaltılabilmekte ve gerek hastanın aldığı radyasyon dozları gerekse de çalışanların maruz kaldığı radyasyon riskleri açısından önemli avantajlar sağlamaktadır" dedi.

Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız da hastane olarak bütün birimlerde teknolojik gelişmelere uygun ve modern donanımlara sahip olmayı hedeflediklerini, bunun için de güncel olanı sürekli takip ettiklerini belirtti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!