Son Sınıf Öğrencilerine Bağımlılık Semineri Verildi

Güncelleme Tarihi:

Son Sınıf Öğrencilerine Bağımlılık Semineri Verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 09:45

PAZARLAR İLÇESİNDE LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE "SAĞLIKLI YAŞAMA, TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI, ALKOL BAĞIMLILIĞI, MADDE BAĞIMLILIĞI VE TÜTÜN BAĞIMLILIĞI" KONULARINDA SEMİNER VERİLDİ.

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde lise son sınıf öğrencilerine "Sağlıklı Yaşama, Teknoloji Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı" konularında seminer verildi.
Rehber Öğretmeni Sema Mazıllı tarafından Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine Bağımlılığının zararları ve insan üzerindeki etkileri anlatıldı.
Pazarlar Anadolu Lisesi Konferans salonunda verilen Alkol, Tütün ve Madde Bağımlılığı Seminerine okul idaresi, öğretmenler ve son sınıf öğrencileri katıldı.
"Sağlıklı Yaşama, Teknoloji Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı" konularında seminerde Rehber Öğretmen Sema Mazıllı tarafından yeterli ve dengeli beslenme, sağlık okur yazarlığı, kişisel hijyen, fiziksel egzersiz, hastalıklardan korunma, sağlıklı okul ortamı oluşturma ve yeterli uyuma konularına değinildi.
Seminer’de Teknoloji bağımlılığının sebepleri, belirtileri, bağımlılıktan kurtulmak için neler yapılması gerektiği, Alkol bağımlılığı felaketinin boyutları, alkolün vücutta yaptığı tahribat ve sonuçları hakkında bilgi verildi.
Ayrıca Rehber Öğretmen Mazıllı, Madde bağımlığı ve Tütün Bağımlığı konularında da bilgi verdi. Seminer’de Madde bağımlılığının zararları, bağımlılık belirtileri, madde kullanmaya başlama yaşı ve madde kullanmaya hayır diyebilmenin önemi vurgulandı ve Tütün bağımlılığının erken yaşlarda başlayan bir alışkanlık olup, giderek bağımlılık oluşturduğu, vücutta sonraki yıllarda ortaya çıkan zararlı etkileri bulunduğu, sigaraya hiç başlamamak ve sigarayı bırakmak için neler yapılması gerektiği anlatıldı.
"Sağlıklı Yaşama, Teknoloji Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı ve Tütün Bağımlılığı" konularında seminer öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.(MB-EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!