Son saniyeye kadar

TAKTİK açıdan kötü olduğumuz, rakibi çözemediğimiz, aklımızı kullanamadığımız bir maçtı Kolombiya karşılaşması..

Haberin Devamı

Belki öne geçebilirdik.. Belki bir duran topla istediğimiz golü bulabilirdik.. Ama oyunu daha iyi planlayan, sakin kalan ve savunmada basit hata yapmayan rakibimiz karşısında yenilgiyi hak eden taraftık..
Bu tür turnuva maçlarında, özellikle seyirciniz önünde oynuyorsanız ayakta kalmanız ve ne olursa olsun yenik duruma düşmemeniz çok önemlidir.. Takım olarak bunun bilincinde olsanız bile, bir anlık konsantrasyon kaybı, bir bireysel hata her şeyi alt üst edebilir.. Tıpkı Aykut’un yediği golde, üzerine gelen vuruşa hamle yapamaması gibi..
Ocak 1993 doğumlu Juan Quintero.. Sol ayağını harika kullanıyor.. Üst üste iki-üç oyuncuyu etkisiz hale getirip topu tehlikeli bölgeye taşıyabiliyor.. Atletico Nacional’ın oyuncusu.. Geçen sezon Serie A’da Pescara’da kiralık oynamış.. Goldeki çabukluğu, rakibine attığı feyk ve sert vuruşu takip edilmesi gereken oyuncular arasına yazdırdı ismini.. Belki de Valderama’nın ülkesi yeni bir yıldız sunmaya hazırlanıyordur dünya futboluna..
Kolombiya her hattıyla çok hareketli bir takım.. Avustralya karşısında etkisiz kalmaları bizi yanılttı.. El Salvador’un bizden hemen önce aldığı galibiyet de rehavet yarattı.. Rakibi küçümsedik ve saha içinde gereğj kadar ciddi olamadık.. Salih çok etkisiz kaldı.. En önemli atak silahımız Cenk Şahin rakip tarafından çok iyi analiz edilmiş.. Sürekli iki-üç kişinin arasında topla buluştu..
Bu yenilgiye karşın ilk maçtaki skor bizi gruptan çıkartır.. Avustralya karşısında sakin ve ölçülü oynamalıyız.. Bu futbol ortamında Milli Takım’ı kafaca maçlara hazırlamak çok kolay değil.. Ama önemli olan zoru başarmak.. O formayı, o formanın üzerindeki ay yıldızı taşımanın ağırlığını hissetmek..
Feyyaz Uçar’ın öncelikli olarak yapması gereken bu.. Biz bu takımın yanındayız.. Son maçının son saniyesine kadar..
Not: UEFA kararları ile ilgili düşüncemi merak edenlere küçük bir ipucu.. Biz bu takımın yanındayız.. Son maçın son saniyesine kadar..

Yazarın Tüm Yazıları