Son şampiyonların acı kaybı

Güncelleme Tarihi:

Son şampiyonların acı kaybı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 14:50

Son şampiyonların acı kaybı

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'ya son olarak Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda iki birincilik, bir üçüncülük ve bir dördüncülük kazandıran Mareşal Fevzi Çakmak İlk ve Ortaokulu'nun müdürü Şehmus Bayram'ın (51) ani ölümü, eğitim ve spor camiasını üzdü. Bayram, yüzlerce kişinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.
Antalya'nın Kepez ilçesinde bulunan ve özellikle sportif başarılarla kentin adını Türkiye'ye duyurmayı başaran Mareşal Fevzi Çakmak İlk ve Ortaokulu'nun müdürü Şehmus Bayram, beyinde kan pıhtılaşması nedeniyle götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Şehmus Bayram'ın ani ölüm haberi başta okul yönetimi, öğrenci, öğretmen ve velilerde şok etkisi yaratırken, spor camiasında da büyük üzüntüye neden oldu.
Hastaneden alınan Şehmus Bayram'ın cenazesi, önce Uncalı Kent Mezarlığı'na getirildi. Burada kılınan cenaze namazına, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve sporcular ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Cenaze namazında Şehmus Bayram'ın çocukları, Vali ile birlikte ön sıralarda saf tuttu. Yüzlerce kişinin kıldığı cenaze namazının ardından Şehmus Bayram'ın cenazesi Kurşunlu Mezarlığı'nda defnedildi.
Şehmus Bayram yönetimindeki okulun öğrencileri son olarak Mart ayında Kütahya'nın Simav ilçesinde düzenlenen Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası'ndan madalyalarla dönmüştü. Erkeklerde, 56 kiloda Kaan Kahriman, 85 kiloda Kamil Kuru birincilik kürsüsüne çıkarken, kızlarda 68 kiloda İlayda Kilit gümüş madalya, 76 kiloda Melek Papir kendi yaş gruplarından 2 yaş büyük rakipleri arasında dördüncü oldu. Okul Müdürü Şehmus Bayram, şampiyona sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Geçen yıl okulumuz TEOG'da yüzde 71'lik başarı yakaladı. Spor kültürüyle büyüyen gençlerin özgüvenleri de yüksek oluyor" diyerek spora verdiği önemi anlatmıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!