Son nefesinde bile unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Son nefesinde bile unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 00:00

KUŞADASI’nın Almanya’daki kardeş kenti Marl’ın eski Başkan Yardımcısı Heinrich Ahlert (76) bu yılın başlarında yakalandığı hastalığa yenik düştü. Ailesi, Ahlert’in son nefesini verirken cenazesine çiçek istemeyip, dileyenlerin Kuşadası Özürlüler Köyü’ne bağşta bulunmasını istediğini söyleyerek, gazetelere ilan verdi.

Ahlert’in ölümü, yapımına destek için çeşitli etkinlikler düzenlediği  Kuşadası Özürlüler Derneği’nde de büyük üzüntüye neden oldu. Dernek Başkanı Canan Güler, Ahlert’in derneklerine yaptığı manevi katkının maddi katkının çok üzerinde olduğunu belirterek, “Gazetelere verdikleri ilanı duyduğumuzda çok duygulandık. Ahlert, derneğimizdeki engellilere çok özel davranır, onlarla çok sıcak ilişkiler kurardı. Hepsini isimleriyle çağıracak kadar iyi tanırdı. 2003 yılında doğum gününde hediye kabul etmemiş, hediye vermek isteyenlerin katkısıyla Güldane Erdoğan’a elektrikli akülü araç satın almıştı. Ölümü hepimizi yaraladı” dedi.

Köy için etkinlik

Kuşadası’yla kardeş kent ilişkilerinin geliştirilmesinde eşi Helga ile büyük çaba harcayan Heinrich Ahlert, geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan Özürlüler Köyü’nün inşaatı için çeşitli etkinlikler düzenlemişti. Tüm geliri köye harcanmak üzere Almanya’dan gelen orkestra özel izinle Efes Antik Tiyatro’da Carmina Burana’yı seslendirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!