“Son Mektup” Filmi Öğrencilerle Optimum’da Buluştu

Güncelleme Tarihi:

“Son Mektup” Filmi Öğrencilerle Optimum’da Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 09:35

ADANA OPTİMUM AVM, AVŞAR SİNEMASI’NDA ADANA YAVUZLAR İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI.

Adana Optimum AVM, Avşar Sineması’nda Adana Yavuzlar İlköğretim Okulu öğrencilerini ağırladı. Çanakkale Zaferi’ni anlatan “Son Mektup” filmini izleyen öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.
Adana Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ndeki Avşar Sineması’nda, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı “Son Mektup” filmini izleyen öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.
Adana Yavuzlar İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Nihat Solmaz, öğrencilere “Son Mektup” filmiyle Çanakkale destanını anlatmaktan öte yaşatmak istediklerini belirtti. Solmaz, “Öğrenciler Çanakkale ile ilgili hep kitaplardan bilgiler okuyorlardı. Ancak Çanakkale’yi bir de görsel olarak yaşamalarını istedik. Filmde, kitaplarda görülmeyen duyguları, zorlukları, ayrıntıları daha iyi biçimde görmek mümkün. Film Çanakkale’yi oldukça başarılı biçimde aktarmış. Öğrencilerimiz Çanakkale’nin neden destan olduğunu daha iyi anladılar. Çanakkale’nin isimsiz kahramanlarını yad ederek onlara karşı bir vefa duygusunu da sergilemiş oldular” dedi.
Özhan Eren’in yönetmenliğini yaptığı Son Mektup filminde Tansel Öngel, Nesrin Cevadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak ve Barbara Sotelsek başrolleri paylaşıyor. Film, savaş yıllarında gönüllü olarak Çanakkale’ye giden ve orada tanışan Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ve Nihal Hemşire ile onların kanatları altına almaya çalıştığı Fuat isimli kimsesiz bir çocuğun çevresinde geçiyor. Savaşın acımasızlığının, dönemin zorluk ve imkansızlıklarının dekor olduğu film askerlerimizin cansiperane kahramanlığını da gözler önüne seriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!