Son haftayı kaçırmayın

Güncelleme Tarihi:

Son haftayı kaçırmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2013 00:00

41. İstanbul Müzik Festivali’nin son haftasına giriyoruz. Gezi olaylarıyla bazı konserler iptal olsa da, bu hafta kaçırılmayacak etkinlikler var.

İlki 24 Haziran saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde düzenlenecek olan ‘Periler Kraliçesi’. Dünyanın önde gelen erken dönem müziği topluluklarından biri olan New London Consort ile şefi Philip Pickett’in yenilikçi yaklaşımı, sirk sanatçıları, yıldız solist şancılar ve ünlü Farfullero Tiyatrosu’nun kurucusu Meksikalı yönetmen Mauricio Garcia Lozano’nun sahnelemesiyle birleşen etkileyici bir gösteri. Aynı mekânda 25 Haziran salı günü Amsterdam Sinfonietta ve Sol Gabetta sahnede olacak. Bu iki büyük ismin buluşma sebebiyse, Peter Vasks’ın yeni eserinin prömiyeri. Konserde ayrıca Mozart’ın ve Bloch’un eserleri de seslendirilecek. Bu hafta bir diğer dikkat çekici konser günümüzün en büyük viyolacılarından biri, ‘müzikal öykü anlatıcısı’ olarak anılan Kim Kashkashian ve piyanist Peter Nagy’ye ait. 26 Haziran saat 21.00’de festivalin yeni mekânı Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde verilecek konserde ikili, Beethoven’ın Mozart üzerine çeşitlemelerinden 1869 Kütahya doğumlu Ermeni besteci Komitas’a uzanan renkli bir programa imza atacak.
Festivalin kapanış konseriyse 29 Haziran Cumartesi saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde. Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, dünyanın en önemli keman virtüözlerinden Maxim Vengerov’a eşlik edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!