Erdoğan'dan Brüksel Belediye Başkanı'na çok sert sözler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 10:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kararım kesin. Brüksel'de bu ziyaret vesilesiyle Erdoğan'a destek yanlısı toplantı veya eylemlere izin verilmeyecek' diyen Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur'a sert yanıt verdi: "Belçika yetkililerinin yetiyorsa buyursun. Ben zirveye gidiyorum, zırvaya değil. Bununki zırvalama".

Haberin Devamı

Çin'e gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan şöyle konuştu: "Brüksel Belediye Başkanı NATO’nun mensubu değil, NATO adına konuşacak birisi de değil. O kendi işine baksın. Brüksel sokaklarını nasıl temizleyeceğini düşünsün. Bıraksın da bu işleri Belçika’daki NATO temsilini üstlenen kişiler konuşsun.

Ben ne Brüksel belediyesini ziyarete gidiyorum, ne Belçika yetkililerini ziyarete gidiyorum. Ben NATO zirvesine gidiyorum.  Ha gücü şuna yetiyorsa ‘Ben NATO zirvesine Erdoğan’ı sokmam’ diyorsa, Belçika yetkililerinin yetiyorsa buyursun. Ben zirveye gidiyorum, zırvaya değil. Bununki zırvalama.  NATO ne için var? NATO terörle mücadelede yer almayacaksa niye var? Bunların hepsini dile getireceğiz. "

BELEDİYE BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Haberin Devamı

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, "Kararım kesin. Brüksel'de NATO ziyareti vesilesiyle Erdoğan'a destek yanlısı toplantı veya eylemlere izin verilmeyecek. Bunu Türk yetkililere bildireceğim. Polisin zaten ABD Başkanı Donald Trump'ı idare etmek zorunda kalacağı bir durumda, Bay Erdoğan'ın Brüksel'de küçük partisini vermesi söz konusu olamaz" açıklaması yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!