Son dakikacıyız!

Güncelleme Tarihi:

Son dakikacıyız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 16:29

Sınava son gün çalışan, faturayı son gün yatıranların ülkesi Türkiye, son dakikalarda atılan gollerde de zirvede...

Haberin Devamı

10 büyük Avrupa liginde son 15 dakikaya en çok gol sığdıran lig Süper Lig.

Son haftalarda maçlara damga vuran son dakika golleri adeta Spor Toto Süper Lig'in karakteri oldu. Süper Lig, Avrupa'nın 10 büyük ligi arasında son 15 dakikalara en çok gol sığdıran şampiyona konumunda…

76 ila 90'ıncı dakikalar arasında 83 gol atılan Süper Lig'de tüm gollerin yüzde 29.3'lük dilimi bu bölümde atıldı. Süper Lig'e bu açıdan yaklaşabilen tek lig 57 gol ve yüzde 28.4 ile Portekiz olurken, diğer önemli liglerde son 15 dakika golleri yüzde 20 civarında kaldı.

Son dakikacıyız

Çaykur Rizespor uzatma dakikalarında bulduğu iki golle Galatasaray'ı 4-3 mağlup etmişti. Kweuke o maçta 1 gol atmıştı.

KWEUKE'DEN 4 GOL GELDİ

Süper Lig'in geride kalan 12 haftasında takımlar, 27 maçta 90'ıncı dakikalarından sonra toplam 30 kez fileleri havalandırdı.
Çaykur Rizespor'un Kamerunlu golcüsü Leonard Kweuke, attığı 4 golle Süper Lig'de uzatma dakikalarının en golcü ismi olarak dikkat çekti.

Bu oyuncuyu, ikişer golle Beşiktaş'tan Kerim Frei ile Oğuzhan Özyakup, Antalyaspor'dan Samuel Eto'o ve Osmanlıspor'dan Papa Alioune Ndiaye takip etti. Uzatmaların en golcü takımı 5 gol bulan Çaykur Rizespor oldu.

Öte yandan, ligde sıkıntılı günler geçiren Mersin İdmanyurdu ise uzatmalarda en çok gol yiyen ekip oldu. Kalesinde uzatmalarda 5 gol gören Mersin'i, 4'er golle Gençlerbirliği ile Bursaspor, 3'er golle de Galatasaray, Eskişehir ve Osmanlıspor takip etti. (Sabah)

İŞTE O LİSTE
Son dakikacıyız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!