Son dakikacıları İnternet kurtardı

Geçtiğimiz 9 günlük Kurban Bayramı'nda bir ilk gerçekleşti. Bayram tatili nedeniyle tükenen uçak biletleri açık artırmaya çıktı.

Onur Air, dünyada bir ilki gerçekleştirerek Kurban Bayramı süresince farklı illere gerçekleştirdiği uçak seferlerine ait 80 bileti, İnternet üzerinden en yüksek bedeli ödeyen son dakikacılara sattı.

Üstelik, bilet bedelinin dışında elde edilen tüm geliri de "Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı"na bağışladı.

Onur Air bu biletleri, bayram öncesinde Türkiye’nin önde gelen açık artırma sitelerinden biri olan gittigidiyor.com’da 1 YTL başlangıç fiyatıyla satışa koydu. Satışa koyulan bu biletler, günler önce tükenen seferlere ait bazı koltukları kapsıyordu.

Artırma, 2 Ocak Pazartesi günü başladı ve 4 Ocak Çarşamba günü sona erdi. İki gün süren artırmada satışa çıkarılan bu gidiş dönüş biletler, farklı uçuş noktalarına ait 8’er adetlik koltuğu kapsıyordu.

İnternet’ten açık artırma yoluyla satılan 69 YTL’lik 80 biletten 2 günde toplam 6 bin 325 YTL 50 kuruş gelir elde edildi. Onur Air, bu artırmayla hem bayramda zorunlu ve acil olarak seyahat etmesi gereken son dakikacıları memnun etti, hem de bilet bedelinin üzerinde elde edilen geliri bağışlayarak "bayram fırsatçılığı" yapmadığını ortaya koymuş oldu.

İnternet kullanıcılarından büyük ilgi gören açık artırmada, 80 bilet için 328 kişi kıyasıya mücadele etti. İki günde 2 bin 208 teklifin verildiği artırmayı 16 bin İnternet kullanıcısı izledi. En yüksek teklif, 243 YTL'yle İstanbul-Gaziantep seferleri için yapıldı. En düşük teklif ise 80 YTL ile İstanbul-Malatya seferi için oldu.

Onur Air, ilk kez Kurban Bayramı’nda başlattığı bu uygulamayı yazın da sürdürmeye kararlı. Yaz sezonunda özellikle aşırı talebin oluştuğu Bodrum, Antalya gibi yerlere yönelik hafta sonu seferinde de son dakika yolcuları için tekrarlamayı planlıyor.

Ancak, Onur Air’in başlattığı bu uygulamanın bazı fırsatçılar için kolay kazanç yolunu da aralayacağını unutmamak gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları