Son dakika... Yolcu otobüsü TIR'la çarpıştı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Yolcu otobüsü TIRla çarpıştı: 3 ölü, çok sayıda yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 07:47

Ankara’da kontrolden çıkan şehirlerarası yolcu otobüsünün mısır yüklü TIR'a çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, sabah saatlerinde Gölbaşı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Ankara-Konya Karayolu üzerinden Mardin’den Ankara’ya gelen 73 DZ 935 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, Vilayetler Kavşağı’nda sürücüsü Bilal Yeşilmen’in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi aynı istikamette seyreden Metin Kantik'in kullandığı 73 FE 33 plakalı mısır yüklü TIR'a arkadan çarptı.

Ön kısmı hurda yığınına dönen otobüsün sürücüsü, muavini Veysel Yeşilmen ve Mehmet Şirin İnci isimli yolcu hayatını kaybetti. Çok sayıda yolcu yaralanırken, yolcuların birkaçı bulundukları yerde sıkıştı. TIR sürücüsü Metin Kantik ise kazadan yara almadan kurtuldu. Kazada hafif yaralanan yolculardan Yusuf Selçuk, otobüsün dolu bir şekilde ilerlediğini söyleyerek, "O saatte uyuyordum. Yolda mola verdik. Otobüstekilerin çoğu yaralı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika... Yolcu otobüsü TIRla çarpıştı: 3 ölü, çok sayıda yaralı
OTOBÜS KAZASINDA YARALI SAYISI 38

Gölbaşı’nda sabah meydana gelen 3 ölümlü otobüs kazasında yaralı sayısı 38 olarak açıklandı. Şoförle birlikte toplam 41 kişinin bulunduğu otobüsün TIR’a arkadan çarpması sonucu yaralanan 38 yolcu, ambulansarla kaldırıldıkları Ankara’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılarda 2’si Numune Hastanesi’ne, 8’i Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 8’i Atatürk, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 8’i Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne, 7’si Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi’ne, 3’ü Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne, 1’i ise Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan 1’i ise kaza yerinde sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye erleri sıkışan yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu yaralılar ambulanslarla tedavi edilmek üzere Ankara’nın çeşitli hastanelerine götürüldü. İtfaiye ekipleri, otobüsün içinde sıkışarak hayatını kaybeden şahısların cenazelerini kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Yolcu otobüsü TIRla çarpıştı: 3 ölü, çok sayıda yaralı
Kazanın ardından yolun 3 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, başka kazaların yaşanmasına engel olmak için trafik önlemleri aldı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Son dakika... Yolcu otobüsü TIRla çarpıştı: 3 ölü, çok sayıda yaralı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!