Son Dakika: Tunceli'den acı haber

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Tunceliden acı haber
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 19:14

TUNCELİ’nin Nazımiye İlçesi kırsalında operasyon yürüten İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklere, silahlı PKK’lı terörist grup tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Ardından güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma yaşanırken, PKK’lıların bulunduğu bölge helikopterlerle yoğun bombardımana tutuldu.

Haberin Devamı

Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat birliği, Geriş Köyü yakınlarında harekat halindeyken, silahlı kalabalık PKK’lı terörist grubunun roketatar ve uzun namlulu ilahlı saldırısına uğradı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte 1 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Şehit ve yaralı 2 asker, helikopterle çatışma bölgesinden alınarak Tuneli Devlet Hastanesi’ne getirildi. Şehit asker naaşı, hastane morguna kaldırılırken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı.

Çatışmanın ardından bölgeye 2 taaruz helikopteri sevkedilerek, teröristlerin bulunduğu bölge yoğun bombardımana tutuldu. Bölgede çembere alınan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlayan operasyon devam ediyor.

Haberin Devamı

VALİLİK AÇIKLADI

Tunceli Valiliği, 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığ çatışma ile ilgiliyazılı açıklama yaptı. Yara 2 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nca İlimiz Nazımiye ilçesi mülki sınırları içerisinde icra edilen ’Şehit J.Kd.Bçvş Hasan Özüberk-92’ operasyonu kapsamında terör örgütü mensubu bir grup ile sıcak temas sağlanmış olup çıkan çatışmada 1 kahraman askerimiz şehit olmuş ve 2 kahraman askerimiz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı askerlerimiz gerekli tedavinin yapılması için Tunceli Devlet Hastanesi’ne getirilmiştir. İlimizdeterörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir."

OVACIK'TA DA TACİZ ATEŞİ AÇILDI

TUNCELİ’nin Ovacık İlçesi’ndeki Kuşluca Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerce taciz ateşi açıldı. Ölen ya da yaralanan olmazken, güvenlik güçleri teröristlerin ateşine anında karşılık verdi.

Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saat 08.15 sıralarında, Ovacık İlçesi Kuşluca Jandarma Karakol Komutanlığı’na terör örgütü PKK mensuplarınca 1400-1500 metre mesafeden uzun namlulu silah ile 8-10 atım taciz ateşinde bulunulduğu belirtilerek, "Ateşin geldiği istikamete karakolda konuşlu bulunan silahlar ile anında karşılık verilmiş, taciz sonunda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!