Son dakika... Trabzonspor eski başkanı hakkında yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Trabzonspor eski başkanı hakkında yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 10:38

Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız” sözleri nedeniyle açılan davanın 2. duruşmasına da katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Trabzon'da 28 Ekim 2015'de oynanan Trabzonspor-Gaziantep maçından sonra hakemlerin stadyumda rehin tutulması için talimat verdiği öne sürülen ve olaydan sonra yaptığı açıklamada yer alan, "Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım" sözleri nedeniyle mahkemelik olan ve duruşmalara katılmayan, Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında yakalama kararı çıktı. Mahkeme, Hacıosmanoğlu'nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasına hükmetti.

DURUŞMAYA GELMEDİLER

İstanbul 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1,5 yıl kadar hapis istemiyle yargılanan İbrahim Hacıosmanoğlu katılmadı.

Hacıosmanoğlu'nu avukatı, müvekkilinin Trabzonda olduğunu belirterek, "Bu yüzden hazır edemedim. Duruşma haricinde benim istediğim bir günde resen hazır edip sanığın savunmasının alınmasını talep ediyorum" dedi.

'YAKALAMA KARARI ÇIKARTILSIN'

Hacıosmanoğlu'ndan şikayetçi olan Avukat Tuba Torun'un avukatı ise sanık vekilinin talebinin hukuka aykırı olduğunu belirterek reddedilmesini istedi. Hacıosmanoğlu hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Hacıosmanoğlu'nun ifadesinin alınması amacıyla yakalama kararı çıkartılmasına, ifadesi alındıktan sonra ise serbest bırakılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

CİNSİYET AYRIMCILIĞI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun suç tarihinde Türkiye'nin en büyük futbol kulüplerinden birinin başkanı olduğu hatırlatıldı. Hacıosmanoğlu'nun, birkaç hafta üst üste takımının haksızlığa uğradığını, son maçta da takımına yönelik olarak haksızlıkların yapıldığı gerekçesi ile vermiş olduğu röportaj sırasında, "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın yaşamadım... Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım..." sözlerinin cinsiyet ayrımcılığı içerdiği öne sürüldü.

1,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Trabzon'da 28 Ekim 2015'de oynanan Trabzonspor-Gaziantep maçından sonra hakemlerin stadyumda rehin tutulması için talimat verdiği öne sürülen Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, olaydan sonra yaptığı açıklamayla, "Yayın yoluyla halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1,5 yıl kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, İzmir Barosu Başkanlığı, Avukat Tuba Torun, Aslıhan Maraşlı ve Avukat Emine Sincer müşteki olarak yer aldı.


BAKMADAN GEÇME!