Son dakika: İBB Başkanı Kadir Topbaş neden istifa etti?

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: İBB Başkanı Kadir Topbaş neden istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 20:07

Kadir Topbaş istifasını açıkladığı basın toplantısında istifa nedeni ile ilgili birşey söylemedi. Akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 'son dakika' olarak duyurulan basın toplantısı Kadir Topbaş'ın İstanbullulara vedası ile sonuçlandı. Kulislerde 5 imar değişikliği dosyasının Kadir Topbaş'ın veto etmesine rağmen Belediye Meclisi'nde AK Partili üyelerin oylarıyla geçmesi bardağı taşıran son damla oldu. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından, belediye meclisi toplanacak ve yeni bir başkan seçilecek.

Haberin Devamı

Kadir Topbaş istifasını açıkladığı basın toplantısında istifaya götüren süreçten sözetmedi.  Ancak zaman zaman sesinin titremesine karşın herhangi bir polemiğe yol açacak bir söylemden özenle kaçındı.

Israrla 'Partimi bırakmıyorum' diyen Kadir Topbaş'ın konuşmasında istifasına ilişkin tek ipucu 'insan herşeyi affeder ama adam yerine konmamayı affedemez' oldu. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından Belediye Meclisi yeni bir başkan seçecek.

HER PARTİ KENDİ ADAYINI BELİRLEYECEK

İstanbul Valisi'nin çağrısıyla toplanacak olan meclis üyeleri arasından, her parti kendi başkan adayını belirleyecek. Yapılacak oylamayla yeni başkan seçilecek.

BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANI SEÇECEK

Oylamaların 1. ve 2. turlarında üçte iki çoğunluk aranacak. Bu turlarda sonuç çıkmazsa, 3. turda salt çoğunlukla yeni başkan belirlenmiş olacak.

Haberin Devamı

2004 YILINDAN BU YANA

Kadir Topbaş, 2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Özellikle ifade etmek isterim ki hata ile ihanet, birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Asla affetme duygusunu gösteremeyiz" dedi.

Topbaş, İBB'de yaptığı açıklamada, Hicri yılbaşının tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Partisinin ve genel başkanının uygun görüp, 2004 yılında İBB başkanlığı görevini kendisine tevdi ettiklerini ifade eden Topbaş, şöyle konuştu:

"Özellikle sayın genel başkanıma, partimin her kademesindeki görevlilerine teşekkür ediyorum. Beni İstanbul sathına çıkarttılar, buradan Türkiye ve dünya tanıdı ve İstanbul gibi emanet bir şehre, müjdelenmiş bir şehre başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar. Bundan dolayı yanımda duran, destek veren, bana gönlünde yer ayıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Üzerimde hakları var bunu biliyorum. Hatırlarım dün gibi hemen şurada medya kayıtlarımızda vardır, bundan 13 yıl 5 ay 20 gün önce yine bir cuma günü dönemin belediye başkanlığını yapmış olan Ali Müfit Gürtuna'dan mührü almak üzere buradaydım. O zaman konuşmalarımda ifade ettim, 'emanet bir şehir ve emaneti devralıyorum, emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz' dedim. Bütün siyasi hayatımda ve buradaki görev sıramda da hep emanet olarak baktım."

Haberin Devamı

Kendi kişisel iş hayatından daha çok İBB başkanlığı görevine zaman ayırdığını aktaran Topbaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çocuklarımıza, ailemize, dostlarımıza vakit ayıramadım, bunu tüm siyasiler yaşamaktalar. Eğer siz hizmet edeceksiniz, idealleriniz varsa bu böyle. Zaman zaman söylerim, çocuklarımızı hırsız gibi sevdik, evimize hırsız gibi gittik, yemeğimizi, içmemizi, ibadetimizi dahi zaman zaman aksattık ama görevimizi asla aksatmamak üzere çalışmalarımızı ortaya koyduk. Çünkü büyük bir sorumluluk aldık. İstanbul affedilemeyecek hatalar olursa 'farklı konuşulur' arkamızdan. Bunu biliyorduk ve bu emanet şehirde bu görevi yapmaya çalıştık. Şunu gururla ifade etmek isterim ki günü, geçmişi beraberce yaşadık. Bu şehirde sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olmadan önceki dönemlerini biliriz. Bir bardak suya muhtaç olduğumuz, hava kirliliğin hat safhaya çıktığı, çöpten, çamurdan geçilmeyen bir İstanbul'un bugün dünyanın gıpta ettiği bir kent haline gelmesi sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı vizyonuyla gelişti."

BAKMADAN GEÇME!