Son dakika: Tarakçı’yı vuran yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Tarakçı’yı vuran yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 10:32

Gazeteci Ali Tarakçı’yı sağ ayağından tabancayla vurarak yaralayan V.K’nın da aralarında bulunduğu 3 kişi Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri ve Esenyurt Araştırma Bürosu ekiplerince yakalandı. Saldırganların kullandığı beyaz renkli aracın plakasının sahte olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Ali Tarakçı, Esenyurt’ta 2 çocuğunu okula bırakmış, en küçük çocuğu arabadayken arkadan bir araç çarpmıştı. Çarpan araçtan inen bir kişi tabancasını çıkartarak Tarakçı’ya peş peşe ateş etmiş ve sağ ayağından vurarak yaralamıştı. Saldırganlar kaçarken Tarakçı hastanede tedavi altına alınmıştı. Olayın ardından Asayiş Şube Cinayet Büro ve Esenyurt Araştırma Büro ekipleri koordineli çalışma başlattı.

ARACIN PLAKASI SAHTE ÇIKTI 

Yapılan çalışmalarda, saldırganların kullandığı beyaz renkli araç belirlendi. Aracın plakasının sahte olduğu anlaşıldı. T. E. isimli şüphelinin aracı kullandığı, V. K. isimli şüphelinin de araçtan inerek Tarakçı’ya ateş ettiği tespit edildi.

Cinayet Büro ekipleri, adreslerini belirlediği T. E. ve R. Y’yi Esenyurt’ta yakaladı. T. E’nin isimli evinde yapılan aramada 3 adet tabanca ele geçti. V. K’da Avcılar’da yakalandı. 3 kişinin sorguya alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

OLAY NASIL OLMUŞTU

Ali Tarakçı, önceki sabah saatlerinde 3 çocuğunu okula götürmek için evden çıktı. 2 çocuğunu okula bırakan Tarakçı, en küçük oğlunu anaokuluna bırakmak saat 09.00 sıralarında Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi 1993. Cadde üzerinde seyrediyordu. Bu sırada bir araç, aracının arkasından çarptı. Tarakçı aracından inerek hasar olup olmadığına baktı.

Son dakika: Tarakçı’yı vuran yakalandı
Bu sırada, araçtan inenlerden biri tabancasını çıkartarak Tarakçı’ya peş peşe ateş etti. Bacağından 3 kurşunla vurulan Tarakçı hastaneye götürüldü. Saldırganlar kaçtı. Polis, olay yerine gelerek incelemede bulundu. Hastanede tedavi altına alınan Tarakçı, "Çocuklarımı okula bırakmak için evden çıktım. Sonra bir araç arabama arkadan çarptı. İndik baktım araçlarda bir şey yok. Israrla rapor tutalım dediler. Baktım, ikisi birden arabaya dönüyorlar. Arabalarında raporla ilgili evrak var herhalde dedim. O anda şoför olmayan kişi silahını çekti. Üzerime doğru geldi. Üç dört ele ateş etmeye başladı. Önce kuru sıkı zannettim. Sonra baktım, ayaklarımdan kan geliyor.” dedi.

Haberin Devamı

Tarakçı'nın eski eşi Aynur Cihan, "Bakıyor arabada bir şey yok. İki kişi araçtan çıkarak ayaklarına ateş açıyor. Tabi kasıtlı olarak yapılmış bir olay. Trafikle ilgili bir durum yok. İşte arabadan indirmek için... Çünkü arabanın içerisinde küçük bir çocuk var. 3 kurşun ayağına isabet ediyor. 2'si ayağından çıkarken, bir tanesi sağ bilekte kalıyor. Şu anda doktorlar bekliyorlar Acil Serviste. Sağlık açısından tabi ki iyi, ama, 3 yaşındaki çocuğumun yanında yapılması tabi ki kaygı yarattı. Çocuğum gergindi. Ben de öğrenir öğrenmez hemen gidip çocuğumu teslim aldım. Oradaki esnaflar almışlar. Ali Bey'i de hastaneye kaldırmışlar." dedi.

Tarakçı'nın iş ortağı Mehmet Mert ise, "Ali'nin ve benim gazetenin son günlerde yazdıklarımıza bakmak lazım. Bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü, arkasından biri çarpıyor. Arabadan inenler, ayağına 3-4 sefer sıkıp kaçıyorlar. Türkiye'de doğruları, gerçekleri yazanların maalesef hali bu. Ama biz yazmaya çizmeye, gerçeklerden, meslekten ödün vermemeye devam edeceğiz. Doğruları insanlara anlatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Duyduğu silah sesleri üzerine olay yerine gelen bir vatandaş olayı şöyle anlattı: Sabah odadaydım, silah sesini duydum dışarı çıktım. Adam vurulduğunu duydum, sonra olay yerine geldim kanlar içindeydi adam. İki el silah sesi duydum. Geldiğimde yaralı aracın içinde kafası koltuğa doğru yatıktı. Bayağı bir kan içindeydi. Ambulans geldi, sonra hastaneye götürdüler.

ALİ TARAKÇI KİMDİR

1964 Sinop doğumlu olan Ali Tarakçı'nın kendi sitesinde yer alan bilgiler şöyle:
1980 darbesinden sonra, aranırken 4 Kasım tarihinde yakalandı. 46 günlük gözaltından sonra, bir yıla yakın tutuklu kaldı. Yargılandığı davadan beraat etti.
TKP ve TBKP yöneticiliği yapan Ali Tarakçı, daha sonra Yeni Demokrasi Hareketi (YDH) kurucuları arasında yer alarak, Avcılar İlçesi, İstanbul İl Yöneticiliği ve MYK Üyeliği yaptı.
YDH’nın feshi Barış Partisi’yle birleşmesinin ardından İstanbul İl Yöneticiliği, 1998 yılında MYK Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Halen Akit TV’de tartışma programı yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!