İstanbul açıklarında batan gemi için son dakika açıklaması...

Güncelleme Tarihi:

İstanbul açıklarında batan gemi için son dakika açıklaması...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 10:06

Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra Gemlik Rorda Port Limanı'ndan ayrılan demir tozu yüklü kargo gemisi dün gece Şile açıklarında battı. 10 kişilik mürettebattan 4'ünün cesedine ulaşıldığı belirtilmişti ancak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'dan yapılan açıklamada gemiye ve personeline ulaşılamadığı kaydedildi. Öte yandan arama kurtarma çalışmalarında gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulundu.

Haberin Devamı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan Şile açıklarında batan gemiyle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Gemlik Limanı'ndan Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda “BİLAL BALö isimli gemiden sabah saatlerinde tehlike sinyali alınmıştır. Şile'nin 7 mil açığında sinyal alınmış olup gemiye ve personele ulaşılamamıştır. Gemide Türk vatandaşı olan 10 mürettebat vardır" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ortaklığında yürütülmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından; 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 2 Sahil Güvenlik Botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 5 kurtarma botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı (ROV) destekli bir denizaltı kurtarma gemisi katılmıştır.

Haberin Devamı

Yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur. Arama kurtarma faaliyetleri ilgili birimler arasında koordineli ve yoğun bir şekilde devam etmektedir."

 Deniz Haber'de yer alan habere göre gemide bulunan mürettebatın isimleri; Kaptan Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmühendis Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı ile gemiciler Mert İlkmen, Nihat Küçük, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin Selçuk, Vedat Odabaşı.

DEMSA Denizcilik armatörlüğünde olan 1974 yapımı gemi, 3080 ton demir yükü ile Gemlik kalkışlı Karadeniz Ereğili’ye gidiyordu. 

İstanbul açıklarında batan gemi için son dakika açıklaması...


SAHİL GÜVENLİK'TEN AÇIKLAMA

Yapılan açıklamada Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda "Bilal Bal" isimli gemiden
sabah saatlerinde tehlike sinyali alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Şile'nin 7 mil açığında sinyal alınan gemiye ve personeline ulaşılamadığı belirtilen açıklamada, "Gemide Türk vatandaşı 10 mürettebat vardır. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti icra etmek üzere; 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 3 Sahil Güvenlik Botu görevlendirilmiştir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "İcra edilen arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur. Arama Kurtarma faaliyetlerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 5 kurtarma botu da iştirak etmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından da, insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı (ROV) destekli bir denizaltı kurtarma gemisi talebi yapılmıştır. Arama kurtarma faaliyetlerine halen devam edilmektedir."

Haberin Devamı

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım da Şile açıklarında kaybolan gemiyle ilgili, "Maalesef dün gece Karadeniz'in kuzeyinde bir kosterimiz bilinmeyen bir nedenle batmıştır. 11 personeli arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşallah personele sağ salim ulaşırız. Bir kez daha bu olaydan dolayı da gemide bulunan personelin yakınlarına geçmiş olsun diyorum. Arama kurtarma çalışmaları, inşallah başarıyla tamamlanmış olur" dedi.

VALİLİK: 'ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR'

İstanbul Valiliği de Şile açıklarında kaybolan gemiyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Gemlik/Bursa’dan Karadeniz Ereğli/Zonguldak’a demir yüklü olarak gitmekte olan Türk bayraklı 'Bilal Bal' isimli kuru yük gemisine (Boy: 71 metre Tipi: Kuru Yük, Tonajı: 3237, Yükü: 3080 ton demir) ait 1 Kasım 2017 tarihinde yardım sinyali alınmasına istinaden bahse konu mevkiye yönelik arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 2 adet sahil güvenlik botu, 1 adet helikopter ve 1 adet uçak ayrıca 3 adet Kıyı Emniyeti botu da iştirak etmektedir. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait yüzer unsurlar da iştirak edecektir. Gemide 10 Türk vatandaşı mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Su üstünde bulunan filikalarda herhangi bir personel tespit edilmemiştir. Arama kurtarma çalışmalarında geminin mevkisi belirlenmiş olup mürettebata ilişkin aramalar hâlen devam etmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!