Son dakika: Rusya'dan TSK operasyonları için açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Rusyadan TSK operasyonları için açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 20:29

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada TSK'nın Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği operasyonlara tepki gösterdi. Açıklamada, "Türkiye'nin Sincar ve Karakoçak'taki saldırısı kabul edilemez' ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı yazılı açıklamada "Türkiye'nin Irak ve Suriye'de, bu ülkenin meşru yönetimlerini es geçerek düzenlediği hava saldırıları kabul edilemez, saldırılar uluslararası ilişkilerin prensiplerine aykırıdır" dedi.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: "Bu tür adımlar, Moskova'da ciddi endişelere yol açıyor. Türk askerlerinin terör örgütlerine ve her şeyden önce IŞİD'e karada karşı koyan Kürt güçlerine saldırması söz konusu. Irak ve Suriye'de terörle mücadelenin halen bitmeye uzak olduğu bir ortamda, bu tür eylemlerin teröre karşı güçlerin birleşmesine katkıda bulunmadığı, zaten gergin olan durumu daha da gerdiği ortada" denildi.

Operasyonun 'egemen ülkelerin yasal yönetimleri es geçilerek yapıldığının' da endişe verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür eylemlerin kabul edilmez, uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir ortamda tüm tarafları itidale ve dikkatlerini bugünün en önemli konusuna, IŞİD, Fetih el Şam (eski ismiyle El Nusra) ve diğer terörist gruplarla mücadeleye yoğunlaştırmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi. (Sputnik)

 

Haberin Devamı

Son dakika: Rusyadan TSK operasyonları için açıklama

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!