Son dakika: Rusya Büyükelçisi'ne saldırı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Rusya Büyükelçisine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 19:33

Ankara'da Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'a silahlı anını Hürriyet Gazetesi'nden Haşim Kılıç görüntüledi. Çekilen fotoğraf saldırgan da elinde silahıyla görülüyor. 

Haberin Devamı

Ankara'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya Büyükelçisi Karlov'un saldırıya uğradığı sergide, Hürriyet Gazetesi Muhabiri Haşim Kılıç'ın yanı sıra Habertürk muhabiri Bahar Bakır da bulunuyordu. Bakır o anları canlı yayında şu sözlerle anlattı:

"ARKADAN GELDİ 'YA ALLAH BİSMİLLAH' DİYEREK SİLAH ÇIKARTTI"

"Olayı bizzat yaşadım, şoktayım şu an. Büyükelçi bir sergiye katılıyordu bugün, Rusya sergisiydi. Kendisi geldi, hepimizle el sıkıştı. Kendisi konuşmaya başladığı sırada, arkadan siyah giyinmiş bir adam 'Ya allah bismillah, bu yaptıklarınıza izin vermeyeceğiz' diyerek, cebinden silah çıkarttı. Silahı insanlara sıkmaya başladı.



Ben tam büyükelçinin önündeyim. Silah sesi duyunca yere yattım. Fakat sonra o şahıs bağırmaya başladı ve silahı yukarı doğru sıkmaya başladı. Büyükelçinin yere düştüğünü gördüm. Şu anda herkesi tahliye ettiler, içerde hala saldırganın olduğunu söylüyorlar. 

Şu anda burada bekliyoruz, yaralılar olabilir. Yaklaşık 70 kişilik bir gruptuk orada. Türkçe konuşuyordu, siyah bir takım elbise giymiş olabilir. Panikten saldırgana odaklanamadım. Gençti, 20'lerinde 30'larındaydı."

Haberin Devamı

A Haber muhabiri ise şu bilgileri paylaştı: Olay yerine bir ambulans geliyor bir ambulans gidiyor. İçerde de çok sayıda kişi bulunuyor. Özel harekat polisleri içeriye operasyon düzenliyor. Saldırgan içeriye sahte bir kimlikle girdi. İçeriye girdikten birkaç dakika sonra olay gerçekleşti. Saldırganın 4-5 el ateş etmesinin ardından tüm mermilerin büyükelçiye isabet etti ve kanlar içinde kaldı.

Haberin Devamı

DİĞER VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!