Son dakika! Reuters duyurdu... İki ülke anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Reuters duyurdu... İki ülke anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 11:45

Reuters haber ajansı, Myanmar ve Bangdaleş arasında Rohingyalı mültecilere ilişkin anlaşma imzalandığını duyurdu.

Myanmar ve Bangladeş, Myanmar ordusu ve bağlı milislerin şiddetinden Bangladeş'e kaçan yüz binlerce Arakanlı Müslüman'ın ülkelerine dönmesi konusunda mutabakat anlaşması imzaladı.

Myanmar ve Bangladeş, arakan Müslümanlarının ülkelerine dönmesi için mutabakat anlaşması imzaladı. Reuters'a konuşan Myanmar Göç Bakanlığı Müsteşarı Mying Kyaing, "Bangladeş kişisel bilgi formlarını bize geri gönderdiği gibi, onları almaya hazırız" dedi.
Bangladeş, 25 Ağustos'tan bu yana kendilerine sığınan 600 binden fazla Arakan Müslümanının ülkelerine geri dönmesi gerektiğini belirtiyordu. Myanmar ise ülkedeki zulümden kaçarak Bangladeş'e sığınan yüz binlerce Arakanlıyı vatandaş olarak kabul etmeye yanaşmıyordu.

Bu gelişme, ABD'nin Arakan'da yaşananlar için "etnik temizlik" demesinin ardından yaşandı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı şiddeti dün ilk kez "etnik temizlik" olarak nitelendirerek, katliamlardan sorumlu olanların yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirtmişti.

Öte yandan kapalı oturumda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Arakan krizinde "şiddete sebep olan (Myanmar güvenlik güçleri mensupları ya da yerel infazcılar) kişileri hedef alan yeni yaptırımlar getirmeye hazırlandıklarını" ifade etmişti. Yetkili, "Arakan'da yaşanan etnik temizliğin planlı ve organize" olduğunu, sorumlularının belirlenerek yargı önüne çıkarılması gerektiğini dile getirmişti.

 

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!