Son dakika! Putin'den Türkiye ziyareti öncesi sürpriz adım

Güncelleme Tarihi:

Son dakika Putinden Türkiye ziyareti öncesi sürpriz adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 13:03

Reuters haber ajansı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinden önce Suriye'deki Rus askeri üssüne geçerek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştüğünü duyurdu. Putin'in Suriye'de bulunan Rus askerlerinin kısmen ülkeden çekilmesi talimatı verdiği aktarıldı. Interfax haber ajansının aktardığına göre Putin Esad'a "Suriye Ulusal Kongresi çalışmasının başlatılmasını umuyorum. Bu konuyu Türkiye ve Mısır liderleriyle görüşeceğim" dedi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, Putin, Rus ordusunun kısmi olarak Suriye'den çekilme talimatı vermesine ilişkin, "Suriye ve Rus ordusu, dünyadaki en zor uluslararası terörist grupları sadece iki yıl içinde yok etmiştir" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşme öncesinde 2015'ten beri ülkede operasyon düzenleyen Rus hava güçlerinin konuşlanma noktası olan Hmeymim üssünü ziyaret eden Putin, buradaki Rus güçlerinin geri çekilmeye başlaması için emir verdi.

PUTİN'DEN ESAD'A: "TÜRKİYE İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Interfax haber ajansının aktardığına göre Putin Esad'a "Suriye Ulusal Kongresi çalışmasının başlatılmasını umuyorum. Bu konuyu Türkiye ve Mısır liderleriyle görüşeceğim" dedi.

Rus askerlerinin sevdiklerinin yanına zaferle döndüklerini belirten Putin, "Vatan sizi bekliyor, dostlarım. Hizmetiniz için size minnettarız" dedi.

Haberin Devamı

Devlet başkanı, teröristlerin bir kez daha kafalarını kaldırmaları halinde, Rusya'nın onlara hiçbir zaman görmedikleri darbeyi vuracaklarının altını çizdi. Putin Moskovanın hiçbir zaman terörle mücadelede verilen kayıpları unutmayacağını söyledi. 

Hmeymimde Rus lideri Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye'deki Rus birliklerin komutanı Sergey Surovikin karşıladı.

Son dakika Putinden Türkiye ziyareti öncesi sürpriz adım

Rusya Federasyon Konseyi Savunma Komitesi Başkanı Viktor Ozerov da Moskova’da yaptığı açıklamada, Rus birliklerin Suriye’den hızla çıkacağına işaret ederek, “Çekilme sürecinin muhtemelen birkaç hafta sürmesini bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.  

PUTİN 2016'DA DA SURİYE'DEN ÇEKİLME EMRİ VERDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görevlerini büyük oranda gerçekleştirdikleri için Rus ordusuna bağlı birliklerin Suriye'den çekilmesi talimatını verdiğini söylemişti ancak çekilme tam anlamıyla gerçekleşmemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!