Öğrencilere ’kilo’ karnesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere ’kilo’ karnesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 09:35

Çocukların artık derslerinin yanı sıra sağlıklarıyla ilgili de karnesi olacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Programı için 15 Nisan'da başlayan veri girişi 15 Mayıs'a kadar devam ediyor. Veriler uluslararası standartlarla karşılaştırılacak ve aileye aşırı zayıf, kilolu veya diyetisyene götürülmeli gibi tavsiyelerde bulunulacak.

Haberin Devamı

Türkiye’de eğitimde uzun yıllardan beri en büyük problemlerden birinin beden eğitimi derslerinin layıkıyla yerine getirilmemesi olduğunu söyleyen eğitimci Ümit Kalko, "Aslında ülkemizde uzun yıllardır en büyük sorunlardan bir tanesi beden eğitimi dersinin layıkıyla yerine getirilememesiydi. Beden eğitimi dersleri ülkemizde genellikle çocuğun topla oynatıldığı dersler olmuştu. Artık bu dersler gerekli hassasiyete sahip olmaya başladı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle artık okullarda çocuklarımıza şınav, mekik, boy ve kilo noktasında 4 kategoride testler yapılacak. Yılda 2 defa yapılacak olan bu testler karneler haline dönüştürülecek ve velilerimize e-okul sisteminden karne olarak da ulaştırılacak" diye konuştu.

Kalko, "Çıkarılan bu testlerle çocuklarla ilgili alınması gereken bir aksiyon varsa, aşırı kilolu yada aşırı zayıf gibi vücut bünyesinin güçsüzlüğü ile alakalı bir sorun varsa aksiyon haritası hazırlanacak ve aksiyon planlamasına göre de çocuğun takibi mümkün olacak. Yani aslında uzun yıllardır olması gereken bir süreç artık olmuş oluyor. Bizler de bu durumdan çok ümitliyiz. Sabahları evden çıkmadan evvel spor yapıp işe gittiğimizde nasıl kendimizi daha dinç hissediyorsak çocuklarımızın da eğitime gelirken vücutlarının daha dinç, daha sağlıklı, eğitim almaya daha açık halde olması biz eğitimcilerin işlerini kolaylaştıracaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!