Muğla'ya bu cephanelikle gelmişler! Operasyon sürüyor...

Güncelleme Tarihi:

Muğlaya bu cephanelikle gelmişler Operasyon sürüyor...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 12:31

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen 'Fırtına' operasyonunda 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmanın Toparlar Şelalesi yakınında çıktığı belirtiliyor. Bölgedeki 2 teröristin yakalanması için operasyon sürüyor. Çatışmada 1 binbaşının bacağından yaralandığı öğrenildi. Teröristlere ait çok sayıda silah ve bomba ele geçirildi. Bir insansız hava aracı ve bir sahil güvenlik helikopterinin desteği ile bölgede operasyon devam ederken, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, elde edilen istihbarat üzerine harekete geçen polis ve jandarma ekipleri, Köyceğiz ilçesi Toparlar bölgesindeki ormanlık alanda oldukları tespit edilen 7 kişilik PKK'lı terörist grubuna yönelik ortaklaşa operasyon başlattı. 

Çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirilirken, 2'sinin daha yakalanması için çalışma yürütülüyor. Bölgeyi çembere alan Muğla Zıpkınlar Komando Taburu ile Bornava Komando Tugayı ve Polis Özel Harekat ekiplerinin operasyonunun sürdüğü kaydedildi. 

Dün de Seydikemer İlçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 işbirlikçisi yakalanmıştı. Yetkililer, bu iki terörist grubunun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiği bilgisini verdi. 

BİNBAŞI BACAĞINDAN YARALANDI

Çatışmanın Toparlar Şelalesi yakınında çıktığı belirtiliyor. 

PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 binbaşı bacağından yaralandığı öğrenildi. Yaralı binbaşının tedavi altına alınabilmesi için askeri helikopter sevk edildi. Bölgedeki operasyonun gece başladığı, İzmir’in Bornova İlçesindeki 2. Jandarma Komando Tugayından ve polis özel harekat biriminden destek kuvvet gönderildiği belirtildi.

 TERÖRİSTLERİN PLANI BELLİ OLDU!

Terörist grubun Muğla Valiliği, Valilik konutu, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, polis noktaları ve askeri lojmanlara saldırı düzenlemeyi planladığı bilgisine ulaşıldı. Emniyet birimlerinin bu yöndeki istihbaratı kapsamında önlem olarak yaklaşık 4 ay önce, Cumhuriyet Caddesi’ndeki Muğla Valiliği’nin duvarı üzerine ucu sivri demir korkuluklar yaptırdığı belirtildi.

2 TERÖRİSTİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü operasyonlara İzmir'den takviye olarak gelen Bornova 2. Jandarma Komando Tugayı ekipleri de destek veriyor.

Muğlaya bu cephanelikle gelmişler Operasyon sürüyor...



7 kişi oldukları belirlenen PKK’lı teröristlerden 2'sinin daha yakalanması için bölgede devam eden operasyonlara jandarma iz takip köpekleri de katılıyor.

Muğla'da son iki gündür yaşanan iki ayrı olayın ardından açıklama yapan yetkililer, Seydikemer'de dün yakalanan 7 kişilik terörist grup ile bu grubun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiğini kaydetti.

Muğlaya bu cephanelikle gelmişler Operasyon sürüyor...

11 GÖZALTI VAR

Bir insansız hava aracı ve bir sahil güvenlik helikopterinin desteği ile bölgede operasyon devam ederken, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen 11 kişi gözaltına alındı.

Toparlar Şelalesi ve çevresinde hareketlilik sürerken, 7 ayrı minibüsle 50 kadar özel harekat polisi bölgeden ayrıldı.

Öte yandan, çatışmada yaralanan ve askeri helikopterle kaldırıldığı Dalaman Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan Binbaşı Y.O., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastenesi’ne sevk edildi.

TERÖRİSTLERİN ÜZERLERİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Toparlar Şelalesi yakınında çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı 5 teröristin üzerlerinde ve çantalarında çok sayıda silah ve mühimmat ile patlayıcı bulundu.1 kalaşnikof tüfek ve bu tüfeğe ait 5 şarjör, 2 adet M16 silah ve bu silaha ait 10 şarjör, 3 tabanca ve bunlara ait 3 şarjör, 21 el bombası, 5 kilogram plastik patlayıcı, 93 elektrikli kapsül, 2 elektrikli bomba düzeneği, 4 kutu 5.56 mm’lik mermi, 1 termal dürbün, 1 top infilaklı fitil, 1 kutu içerisinde patlayıcı, 1 elektronik LED lambalı devre, 1 akü, 1 tablet, 1 cep telefonu ve 1 taşınabilir şart cihazı ele geçirildi.

 

Muğlaya bu cephanelikle gelmişler Operasyon sürüyor...

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!