MHP'de flaş karar.. 4 isim MHP'den ihraç edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 12:13

Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, parti tüzüğünün 11, 79 ve 81'inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Ok, Halaçoğlu, Okutan ile Oğan hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyasının müzakere edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

MHP'den yapılan son dakika açıklamasına göre 4 ismin ihraç edildiği bilgilendirildi. MHP’de Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan partiden ihraç edildi. MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; İsmail Ok, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve Sinan Oğan’ın parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.   

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, parti tüzüğünün 11, 79 ve 81'inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Ok, Halaçoğlu, Okutan ile Oğan hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyasının müzakere edildiğini bildirdi.               

Haberin Devamı

Öztürk, müzakereler sonucunda bugün yapılan gizli oylamayla Ok, Halaçoğlu, Okutan ve Oğan'ın tüzüğün 78/4-(e) ve (h) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden "kesin çıkarma" cezasıyla cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildiğini açıkladı.  

MHPde flaş karar.. 4 isim MHPden ihraç edildi
            

MHP'nin parti tüzüğünün 78. maddesi "Disiplin Cezalarını Gerektiren Haller"i kapsıyor. Tüzüğün 78. maddesinin 4. fıkrası ise "Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller"i sıralıyor.

Buna göre 4-e ve 4-h bentleri şöyle:               
"4-e. Partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozacak ve Genel Başkan, Genel Sekreter ve bunlardan sonra hiyerarşide bulunan görevlilere ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek ya da parti faaliyetlerini önemli surette aksatacak, partinin gelişmesine mani olacak davranışlarda ve faaliyetlerde bulunmak veya başkalarını böyle davranış ve faaliyetlere ikna ve teşvik etmek.               
4-h. Üyelik ve delege olmaktan kaynaklanan haklarını kötüye kullanmak suretiyle kasten Partiye zarar vermek."  

Haberin Devamı

SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA

MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan, ihraç kararına ilişkin konuştu. Haber3Hilal sitesine konuşan Oğan şunları söyledi:

“Partimizin bağımsız olması gerekirken talimat üzerine, bugün toplanarak karar alan Merkez Disiplin Kurulu tarafından tekrar ihraç edilmiş bulunmaktayız. Bu karar bizim açımızdan sürpriz olmamıştır. Zira hukuksuz ihraçlar bizim yabancı olduğumuz bir husus değildir. İhraç etme konusunda tecrübe kazanmış yetkililer ne yazık ki Partimizle olan gönül bağımızı bu usül ile koparamayacaklarını hala anlayamamışlardır. Asıl ihraç edilmesi gereken ideoloji ve doktrine samimiyetle bağlı olan bizler değil, partimizin son seçim beyannamesine aykırı hareket edenler, ülkücülere verdiği sözlerini tutmayanlardır. Bilinmelidir ki, parti programımız ve seçim beyannamemize uyarak başkanlık sistemine Hayır dediğimiz ve ülküdaşlarımızı Hayır için ikna ettiğimiz için ihraç ediliyoruz. Önemli olan kağıt üzerinde ihraç edilmek değil, önemli olan Ülkücü gönüllerden ihraç edilmemektir."

Haberin Devamı

HALAÇOĞLU: MÜCADELEME TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLARAK DEVAM EDİYORUM

MHP Merkez Disiplin Kurulu kararıyla partisinden ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, "Bütün rütbelerimi bırakıyorum ve mücadeleme Yusuf Halaçoğlu olarak ve bir Türk milliyetçisi olarak kuvayımilliye ruhuyla devam ediyorum" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu kararı ile Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan ile birlikte partiden ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Bundan sonra mücadelesine bir Türk milliyetçisi olarak kuvayımilliye ruhuyla devam edeceğini belirten Halaçoğlu, şunları yazdı:

"Bugün MHP Genel merkezinden yapılan açıklama ile MHP’den ihraç edildim. Ama kimse beni milliyetçilikten, vatanseverlikten ve ülkümden ihraç edemez. Şimdi şunu herkes bilsin. Dün nasıl Türk milletinin milletvekili isem, bugünden sonra da Türk milletinin milletvekili olarak görevimi sürdüreceğim. Ülkemin ve milletimin geleceği için daha hür şekilde, ’hayır’ için mücadele edeceğim. Madem ülkücü değilim, madem MHP’li değilim ve partiden ihraç edildim, kimse ülkücü adı altında beni eleştirip yorum yapmasın. Bütün rütbelerimi bırakıyorum ve mücadeleme Yusuf Halaçoğlu olarak ve bir Türk milliyetçisi olarak kuvayımilliye ruhuyla devam ediyorum. 13 Mart Pazartesi günü saat 12.00’de basın toplantısı yapacağım. Duyurulur…"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!