Metrobüs kazasına sebep olan saldırgan böyle görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Metrobüs kazasına sebep olan saldırgan böyle görüntülendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 08:56

İstanbul Acıbadem'de yoldan çıkan metrobüs, D-100'e girerek kaza yaptı. Kontrolden çıkıp yola giren metrobüs çift katlı bir halk otobüsüne çarptı, 3 aracı da altına aldı. Gelen son dakika bilgisine göre kazadan 11 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Metrobüste bir yolcu ile şoför arasında tartışma yaşandığı, şoförün kafasına şemsiyeyle vurulduğu, aracın kontrolden çıktığı belirtiliyor. Şemsiye ile şoföre saldıran zanlı ise ifadesinin ardından sağlık kontrolü için polis yeleği giydirilerek hastaneye götürüldü. İBB kazayla ilgili açıklama yaptı. Kaza anında metrobüste olan bir görgü tanığı yaşananları, "Metrobüste her gün bir kavga oluyor. Kavga duraktan çıkınca başladı" sözleriyle anlatırken, şoföre şemsiye ile vurduğu belirtilen kişi gözaltına alındı. Kaza anında metrobüste olan bir vatandaş yaşananları sosyal medyada anlattı, 'kapı kavgası' yaşandığını belirtti. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla, metrobüs kazasındaki zararların İETT tarafından karşılanacağı duyuruldu.

Haberin Devamı

Acıbadem’de Kadıköy yönüne ilerleyen Recai Türkoğlu yönetimindeki metrobüs, yoldan çıkıp araçlara çarptı. Metrobüs önce iki araca çarptı, ardından 3 aracı altına alarak, iki katlı bir otobüse çarparak durabildi.

11 KİŞİ YARALANDI

Saat 08.30 sıralarında meydana gelen kaza sonrası, olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralananları kurtarmak için seferler oldu. Kazada metrobüs şoförüyle birlikte 11 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaralılardan birinin doktor olduğu ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. 

METROBÜS OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Kazanın ardından trafik felç oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde trafik durma noktasına geldi. Metrobüsün çaptığı araçların kaldırılmasının ardından trafik 2 şeritten verilmeye başlandı. Trafikte kalan sürücüler 2 saattir yolda olduklarını belirtti. Metrobüs de saat 11.00 sıralarında çekilerek götürüldü.

Haberin Devamı

POLİS YELEĞİ İLE GÖTÜRÜLDÜ

Acıbadem'deki metrobüs kazasında şoföre şemsiye saldıran Murat A., polis merkezindeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Saat 15.30 Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen şüpheli, sağlık kontrolünün ardından tekrar Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'ne götürüldü. Şüpheli yaklaşık 20 dakika sonra tekrar aynı hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli sağlık kontrolünün ardından tekrar polis merkezine götürüldü.   Polis yeleği giydirilen, elleri kelepçeli şüphelinin yüzünü gizlemeye çalıştığı görüldü.

İŞTE BUGÜN YAŞANANLAR...

Haberin Devamı

İŞTE O ŞEMSİYE

Kazaya neden olduğu belirtilen yolcu gözaltına alınarak Üsküdar Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu polis merkezine getirildi. Saldırganın şemsiyesi ise metrobüste şoför kabininin hemen yanında görüntülendi.

 

Haberin Devamı

"TARTIŞMA SESİ GELDİ"

Kaza sırasında metrobüsün içinde bulunan yolcu Serdar Çengel, "Duraktan çıktıktan 15 saniye sonra kaza gerçekleşti. Tartışmaya biz şahitlik etmedik. Tartışma sesi geldi ama vurdu, vurmadığını görmedik. Zaten vurduktan sonra bu olay olmuş. Her olan bir şey, şoförle bir tartışma oluyor. Duraktan çıktık 15 saniye sonra oldu. Biz sadece otobüsün şahlandığını gördük. İki arabaya vurdu, 3 tane aracı da altına aldı, çift katlı otobüse çarptıktan sonra durdu. Süratliydi, duraktan çıktı hızını aldı. Metrobüsün içinde ayakta kalanların hepsi arkaya geldi" dedi.

Metrobüs kazasına sebep olan saldırgan böyle görüntülendi

 

"3 TANE ARABAYI ALTINA ALARAK GELDİ, EN SON BİZE ÇARPARAK DURABİLDİ"

Haberin Devamı

Kaza yapan metrobüsün arkasında bulunan seyir halindeki başka bir metrobüsün yolcusu, "Metrobüsün içerisinde bir arkadaşın şoföre saldırdığını söylediler. Şoförü gördüğümde burnu kanıyordu, tekme atmış galiba, bilmiyorum. 3-4 tane yaralı kurtardık, her şeyden önemlisi ölü olmadı. Arkadaki metrobüsteydim, birden metrobüsün havaya kalktığını gördüm. Can havliyle oradaki arkadaşları kurtarmaya çalıştık. Arabaların içinde sıkışan vardı, onları kurtarmaya çalıştık" diye konuştu.

"EN SON BİZE ÇARPARAK DURABİLDİ"

Kaza sırasında metrobüsün çarptığı 2 katlı Halk Otobüsünün şoförü Rahmetullah Aktan, "Seyir halindeydik, yavaş yavaş gidiyorduk, trafik durmuştu, dur kalk yapıyorduk. Metrobüs aniden yoldan çıktı, 100 metre falan vardı ve bize doğru geliyordu. Arabaları altına almıştı, biz durduk, hatta ben geriye doğru da kaçtım. 3 arabayı altına alarak geldi, en son bize çarparak durabildi. Kapıları açtım, yolcuları tahliye ettim. Allah’a çok şükür benim arabada yaralı kimse yok" şeklinde anlattı.

Haberin Devamı

TANIK ANLATTI: KAPI KAVGASI...

Etrak rumuzlu Ekşisözlük yazarı, kaza sırasında metrobüste olduğunu belirterek yaşanan olayı şöyle anlattı (Yazı orjinal haliyle bırakılmıştır):

Kazayi yapan metrobusteydim. elim ayagim titredigi icin ancak yazacak kadar kendime geldim.

korugun hemen onunde yola ters oturuyordum. acibadem duragina geldigimizde bizim metrobus durdugunda on yarisi durakta iken arkasi ise duraga girememisti. on kapida duran bir yolcu sofore "niye kapiyi acmiyorsun" dedi. sofor once cevap bile vermedi ama yolcu "acsana kapiyi" diye yuksek sesle soyleyince sofor "acmiyorum" dedi. "nasil acmazsin" deyince sofor"istedigim yerde acarim sana ne" dedi ve bunun uzerine yolcu soforun ustune yurudu sofor ayaga kalkti tam kavga cikacakken yolcular araya girip ikisini de sakinlestirdi.

bu arada ondeki metrobusler duragi bosaltince bizim metrobus ilerleyerek duraga girdi ve butun kapilari acti. soforle tartisan yolcu gerilimden dolayi inmeyi unuttu veya vazgecti. tam kapilar kapanip hareket edince 3-5 saniye sonra yolcu bagirarak sofore saldirdi ve buyuk bir gurultu ve sarsintiyla metrobus yan yola gecti ve o an cok uzun gelen bir sure sonunda bir yere carpip durdu. herkes savrulmus, yerlere dusmus ve ciglik cigliga bagiriyorlardi. kapilar guclukle acildi ve metrobusun altina aldigi bir arabanin bagaji uzerinden atlayarak indik.

ozet: kazanin olus sebepleri

1- metrobus tam duraga girmeden kapilarin acilmadigini bilmeyen bir yolcu,

2- sabah sabah yolcuya durumu izah etmeye usenen ve ustelik ukalaca "istedigim yerde acarim" diyebilen bir sofor.

bu kadar mi her an cildirmaya hazir bir milletiz?

bundan daha ozeti olamaz. İki delinin canini yaktigi onlarca kisi. su ana kadar olum haberi gelmedigine seviniyorum. dilerim gelmez de.

İBB: BİR YOLCU ŞOFÖRE SALDIRDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Acıbadem’deki metrobüs kazasıyla ilgili açıklamada yaptı. Açıklama şöyle:

"Sabah saatlerinde Acıbadem-Kadıköy istikametinde seyir halinde olan metrobüs yolundan çıkarak karşı yöne geçerek üç otomobil bir otobüse çarptı. Kazada 11 vatandaş hafif yaralandı. Kazanın olmasıyla birlikte itfaiye ve ambulanslar 6 dakikada olay yerine intikal etti. Otobüsün vinçlerle kaldırma çalışmaları devam ediyor. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre bir yolcunun metrobüs şoförüne saldırdığı ve darp ettiği, kazanın bu nedenle meydana geldiği öğrenildi. Oayla ilgili soruşturma devam ediyor."

İŞTE KAZA ANI

ŞOFÖRE ŞEMSİYE İLE VURDU

Kaza sonrası bir yolcunun şoföre tekme attığı aracın kontrolden çıktığı iddia edilmişti. Görgü tanıklarına göre bir yolcu ve şoför arasında çıkan tartışmada, şoförün kafasına şemsiyeyle vurulması üzerine metrobüs bariyeri aşıp araçları ezdi. İETT Genel Müdürü görgü tanıklarının bir yolcunun şoföre şemsiyeyle vurduğunu söylediğini belirtti. 

GÖRGÜ TANIĞI: KAVGA DURAKTAN ÇIKINCA BAŞLADI

Bir görgü tanığı, "Kavga duraktan çıkınca başladı. Bir karışıklık oldu. Araç hızlı değildi. Duraktan çıkınca olması faciayı önledi" diye konuştu.

Dünyada toplu taşıma aracı sürücülerinin korunması için farklı uygulamalar var. Örneğin ABD'nin New York kentinde şoför mahalli geçtiğimiz yıllarda artan saldırılar üzerine cam paravanla çevrilmiş. Türkiye'de çok az otobüste bu uygulama yapılıyor.


OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

 

Metrobüs kazasına sebep olan saldırgan böyle görüntülendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!