Meral Akşener'in partisi 'İYİ'nin açılımı belli oldu...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2017 11:15

Sabah saatlerinde 'İyi Parti'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'nın ilgili birimine teslim eden Meral Akşener, yeni partisini Ankara'da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde ‘Türkiye İyi Olacak’ sloganıyla kamuoyuna açıkladı. Akşener kürsüye çıktığı sırada salondakilerin ’Başbakan Meral’ şeklinde slogan atması üzerine ’Ben Cumhurbaşkanı olacağım’ şeklinde cevap verdi. Yapılan oylamada Meral Akşener oy birliği ile İYİ Parti genel başkanlığına seçildi.

Haberin Devamı

Başkent'te bugün resmen kurulan İYİ Partinin açılımı, logosundaki güneş oklarının anlamı ile parti işaretinin ne olacağı konuşuluyor.

Parti yetkililerinden edinilen bilgiye İYİ, bir yanıyla Oğuzların en önemli kollarından Kayı Boyunu çağrıştırırken, açılımı ise “İnsanlık, Yenilik, İyilik” olarak sıralanıyor.

Logosundaki güneşin 8 oku ise, “Umut, adalet, cesaret, kararlılık, bilgi, medeniyet, gelecek, zenginlik” anlamına geliyor.

Meral Akşenerin partisi İYİnin açılımı belli oldu...

PARTİLİLER BOZKURT’TAN VAZGEÇEMEDİ AMA İŞARETİ NE OLACAK?

İYİ Partinin seçmenleri bugün Meral Akşener ve diğer parti kurucularını beklerken, parti logosu önünde fotoğraf çektirirken büyük bir tereddüt yaşadı. MHP tabanına yakın olan partililer, birbirlerine Bozkurt işareti yaptılar, İYİ Parti yazılı fotoğrafın önünde bile Bozkurt işaretiyle durdular.

Haberin Devamı

Peki ama İYİ Parti'nin bir işareti olacak mı? Edinilen bilgiye göre bu işaret, ayyıldızlı kına yakılmış el olacak. Meral Akşener Anayasa değişikliğine hayır, demek için Türkiye’yi dolaştığı sırada elinin içine ‘Ayyıldızlı kına’ yakmış ve “Kınalı eller hayır” diyor sloganıyla kampanya yapmıştı.

Meral Akşenerin partisi İYİnin açılımı belli oldu...

Akşener, konuşmasında ise şunları söyledi:

Aranızda olmaktan duyduğum onuru söylemek istiyorum. Allah’ım sana şükürler olsun. Türkiye’nin kurtuluşunda, kuruluşunda, yükselişinde Ankara’dan başlayarak yürüyen büyük milletim... Türkiye’nin her yerinden işini, evini ,ailesini bırakıp yollara düşen mesele Türkiye ise Türk milleti ise çıkarız, yürürüz geliriz diyen kahraman dava arkadaşlarım...

KAHRAMANSINIZ

Evet siz kahramansınız. Tam 21 aydır mücadele ediyorsunuz. Siz iradelisiniz, inançlısınız, imanlısınız. İnançlı insanlara, haklı insanlara Allah yardım eder. Biliyorum ki bizlere de yardım edecek inşallah.
Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu toprakların ikinci defa vatan kılınmasında milli iradeyi esas almışlar, savaşı bile Millet Meclisi ile yönetmişlerdir.

Haberin Devamı

DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA

12 Eylül 1980’de siyasetin bir kere daha askıya alınmasına şahit olduk. Milletimiz demokratik olgunluğundan taviz vermeden yapılan tasarımları çöpe atmış yeni bir siyasal döneme Türkiye’nin yolunu aydınlatmıştır.
2007’den itibaren işlevsiz bir muhalefet ve demokratik olmaktan çıkmış bir siyasi yapı mevcuttur. Devletteki yapı ise 2007 cumhurbaşkanlığı seçimi ile gevşemiştir.

Meral Akşenerin partisi İYİnin açılımı belli oldu...

"POST MODERN MİLLİ ŞEF DÖNEMİ İKTİDARDADIR"

16 Nisan referandumu, kirli referandum. 1946 seçimleri adeta tekrar sergilenmiştir.
Toplumsal destek yetmezse yargıçlar tamamlar. Toplumsal desteği bulamazsanız yargıçlar, YSK imdadınıza koşar.
Demokrasi tehdit altındadır. Ve iktidarın hukuku her şeyin üzerindedir. Açıkça görülmektedir ki toplam siyaset açmazdadır. Post modern milli şef dönemi iktidardadır ama sürdürülebilir değildir.

Haberin Devamı

Meral Akşenerin partisi İYİnin açılımı belli oldu...

ÇIKAR YOL BİZİZ

Türkiye ve millet yorgundur. Devlet yıpranmıştır. Kamu düzeni çözülmektedir. Siyasal iklimin değişmesi dışında hiçbir çıkar yol kalmamıştır. O çıkar yol biziz, sizsiniz. O çıkar yol 80 milyon Türk milletidir.
Milletimiz demokratik siyasetten sapmadan Türkiye’nin önünü açmaya karar vermiştir. Milletimiz yeni bir iktidar ile yoluna devam etme niyetini açıkça beyan etmektedir.

İYİ PARTİ İLE GÜÇLENECEĞİZ

Umutlarımız hayallerimiz var. Gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir toplum istiyoruz. Hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah hayırlı eylesin.
İyi; adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir, bilgidir, zenginliktir, cesarettir. O da burada var. İyi; medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer.
Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak. Dünya ile kucaklaşacak… 'İyi Parti' ile güçleneceğiz mutlu bir Türkiye olacağız.

Haberin Devamı

Meral Akşenerin partisi İYİnin açılımı belli oldu...
PARTİMİZ DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE'NİN YOLUNU AÇACAKTIR

Bizler siyasette bir alan aramıyoruz, bunu talep de etmiyoruz. Çağrımız bütün Türkiye’ye... İnanıyoruz ki partimiz daha güçlü bir Türkiye’nin yolunu açacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Rauf Orbay, İsmet İnönü, Celal Bayar ve Adnan Menderes’i, Süleyman Demirel’i, Necmettin Erbakan ve Başbuğ Alpaslan Türkeş’i, Turgut Özal’ı, Bülent Ecevit’i, şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve ebediyete intikal edip de adını burada zikredemediklerimizi rahmetle anıyoruz.

 2017 Türkiye’sinde toplumun önüne konan gündem ile dünya gündemi örtüşmemektedir. Türkiye dünyadaki gelişmeleri okuyamamaktadır.

Haberin Devamı

BİRİNCİ İŞİMİZ GELİŞME VE İLERLEMENİN PEŞİNDEN KOŞACAK BİR TÜRKİYE’DİR

Bugünün şartlarında Türkiye’nin tarihin gerisinde kalacağı yüksek sesle dillendiriliyor. Türkiye tarihin gerisinde kalamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Buna seyirci kalmamak için buradayız. Birinci işimiz gelişme ve ilerlemenin peşinden koşacak bir Türkiye’dir.

BU İKTİDAR GİDİCİ

Bu iktidar gidici. Ama çocuklar bizim çocuklarımız. Biz gençlerimizin beyinlerine sınırlar çizmeyelim. Kendi çocuklarımızdan korkmayalım onlara iyi eğitim, hür ortamlar verelim. Bırakalım onların düşünceleri, hayalleri olsun, tartışsınlar üretsinler.

Meral Akşenerin partisi İYİnin açılımı belli oldu...
KİNDAR NESİLLERE GEREK YOK

Bu, Türkiye’nin yakalayacağı yegane gelecektir. Kindar nesillere filan gerek yok. Dünya ile rekabet edeceksen donanımlı gençlerimiz sayesinde olacaktır.
'İyi Parti' olarak kararlıyız, eğitimde kalite artacak, bilim ve teknolojiye öncelik verilecektir. Hedefimiz ortalama 7 yıl olan eğitimi 11 yıla çıkartmaktır. Hedefimiz ilk 20 ülke arasına girmektir. Eğitimi ailelerin üzerinde yük olmaktan çıkaracağız inşallah.

LİYAKATIN OLMADIĞI YÖNETİMLER KORKAK YÖNETİMLERDİR

Hukuk kamu düzeninin olmazsa olmazıdır. Devlet adil olmalıdır. Adalet cehaletin düşmanıdır. Korkakların düşmanıdır. Bu nedenledir ki haktan ve liyakatın olmadığı yönetimler korkak yönetimlerdir.
Özgürlük alanlarını daraltan yönetimler ilerlemeci olmayan yönetimler korkak yönetimlerdir.
Milletten topladıklarıyla devlet ihtişamının arkasına saklanan yöneticiler aslında korkak yöneticilerdir.
Bunlar birlik dilini kullanmazlar. Korkak iktidarlar, korkak yönetimler insanlığa acıdan başka miras bugüne kadar bırakmamışlardır. Adalet ise cesaret ister. Adalet medenidir, evrenseldir. Adaleti sağlayamayan yargı vicdanları çürütür, birliği bozar, devleti çözer.

GENCECİK ÇOCUKLARIMIZ AK PARTİ’DEN KAĞIT GETİRMEDEN İŞ BULAMAMAKTADIR

Liyakatın önemi kalmamıştır. Gencecik çocuklarımız AK Parti’den kağıt getirmeden iş bulamamaktadır.
O günlerde soruları çaldırdılar, soru çaldılar bugün ise 'hamili kart yakınımdır' yazan bir kart gitmeden ne devlette ne özelde hatta ve hatta taşeronda iş bulamamaktadırlar. Bu ülkenin insanları böyle bir tabloyu hak ediyor mu. Hak etmiyor.

SİYASİ PARTİLER KANUNU DEMOKRATİKLEŞECEK

Davaları İslam’dan kutsal olanlar menfaatleri dururken hakkaniyeti nasıl kavrasınlar. Bir Bakan demişti ki “peygamber efendimiz kibirlenmişti ama biz kibirlenmedik” demişti. Bizim derdimiz ikiye karpuz gibi bölünmüş Türkiye’yi tekrar bir araya getirmektir. Bu yüzden saygın ilahiyatçıların söylediği “devletin dini adalettir” sözünü çok anlamlı buluyoruz. Siyaset rekabetçi olmaktan çıkarsa, devlet kendini yenileyemez.
Siyasi partiler kanunu demokratikleşecektir.

YOLSUZLUK ÇAMURDUR, ÇAMUR YUKARIDAN AŞAĞIYA AKAR

Yaygın yolsuzluk demokrasinin kıt olduğu ülkelerde görülür. Şimdi diyorlar ki son dönemde “efendim işte aşağıda bazı yolsuzluk iddiaları var.” Yolsuzluk duman değil ki aşağıdan yukarı çıksın. Yolsuzluk çamurdur çamur... Yukarıdan aşağıya akar.  Maalesef Türkiye’de yolsuzluk iddia olmaktan öteye geçmiştir. Yukarıdan yerel yönetimlere kadar yaygınlaşmıştır. Ne yargıdan ne hükümetten bir ses çıkmıyor. Yolsuzluk adeta dokunulmazlık alanına dahil edilmiştir.

YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ HER KİM OLURSA OLSUN İTİBARINI BIRAKMADAN BU DÜNYADAN GÖÇMEYECEK

E işleri kolay. İstedikleri zaman fetva da alıyorlar. Geceleri de rahat rahat uyuyorlar. İmanım gibi inanıyorum ki yolsuzluğa bulaşmış her kim olursa olsun itibarını bırakmadan bu dünyadan göçmeyecek.
Yolsuzluk konusunda ahlaki boyut bir yana bırakılırsa yolsuzluk atmosferinin yaygın olduğu bir ülkede yatırım yapılabilir mi? Sisteme güven kalır mı?

Bize çok saracak yara bıraktınız. Türkiye’nin yaklaşık 100 yıllık potansiyel gücünü savurup gittiniz. Türkiye merkezi bir Avrasya ülkesidir. Ekonomik coğrafyamızı tanımlayıp dış politikamızın merkezine koyacağız.

15 TEMMUZ İLE FİNAL YAPMIŞTIR

28 şubat bizzat TSK’ya yönelik bir ihanet sürecinin adıdır. Bu süreç Türk askerine çuval giydirmekle tazelenmiş, Ergenekon ve Balyoz süreciyle devam etmiş, 15 Temmuz ile final yapmıştır. Fetö ihanet şebekesi bütün ihanet süreçlerinin ana aktörüdür.

15 Temmuz tam anlamıyla bir devlet etme zafiyetidir. Millet devleti sokaktan toplamıştır. Bir başka tarihi geçek ise şudur. TSK’yı Türkiye’nin aktif değeri tanımından düşürmek için plan yapanlar maalesef iktidar kadrolarının bulanık beyinlerinden faydalanmışlardır. Süreç Türkiye için yol çevirme ön kesme operasyonudur.

“FETÖ İHANET ŞEBEKESİNİN DEVLETİN İÇİNE SIZMIŞ HER DAMARINI KESMEK NAMUS BORCUMUZDUR”

15 Temmuz hain kalkışma darbe teşebbüsünün şehit ettiği 249 şehidimizin ruhuna, ailelerine duyduğumuz borç FETÖ ihanet şebekesinin devletin içine sızmış her damarını kesmek, faillerini bulmak için çalışmak başta ben olmak üzere bütün arkadaşlarımız için bir namus borcudur.

28 Şubat’ın hain kadrolarına seslenmek istiyorum: Mutlu musunuz, huzurlu musunuz. Eğer siz millete şekil vermeye çalışmasaydınız şimdi 80 milyon daha özgür ve daha zengin bir ülkede yaşıyor olacaktık. Şimdi de bunlar sizin yolunuzdalar. Ne hak biliyorlar ne hukuk. Siz neredesiniz bilmiyorum ama biz yine milletimizle birlikte yürüyoruz.

“BUGÜNKÜLER DE TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE SİZİN YANINIZA GELECEKLER”

28 Şubat’ın kudretlileri bekleyin. Yoldaşlarınız olacak. Bugünküler de tarihin çöplüğüne sizin yanınıza gelecekler.

TOPLANTIDAN NOTLAR:

* MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, yol arkadaşları ile birlikte kurduğu parti için Nazım Hikmet Kültür Merkezinde program düzenlendi. Program öncesi polis ekipleri kültür merkezinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Programa Türkiye’nin çeşitli noktalarından çok sayıda vatandaş katıldı. Meral Akşener ile birlikte binlerce insanın katıldığı programda, salonda çok sayıda kişi ayakta kaldı. Program 200 kurucular kurulunun tanıtımı ile başladı.

Meral Akşenerin partisi İYİnin açılımı belli oldu...
* Kurucular kurulunun tanıtımının ardından kürsüye Meral Akşener çağırdı. Bu sırada salonda bulunan kalabalık ayağa kalkarak Akşener’i alkışladı. Akşener’de bu ilgiye alkışla cevap verdi. Konuşmasının ilk bölümünde iktidar ve muhalefet partilerini eleştiren Akşener, daha sonra konuşmasına ara vererek partisinin isminin açıklanacağı klibi izledi. Hazırlanan klipte partinin isminin ’İYİ PARTİ’ olduğu açıklandı, sloganı ise ’Türkiye İyi Olacak’ olarak belirlendi. Partinin isminin açıklandığı esnada Akşener ve salondaki kişiler alkışla eşlik etti. Kalabalık grup, ’Başbakan Meral’ şeklinde slogan attı. Ayrıca Akşener, bu slogana ’Ben Cumhurbaşkanı olacağım’ şeklinde cevap verdi.

* 'İyi Parti’nin kurucular kurulu arasında Antalya’dan 5 isim bulunuyor. Antalya’dan iş adamı Musa Ertugan, emekli kaymakam Mesut Yılmaz, avukat Başak Karataş, Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Doğrucan ve avukat Feridun Bahşi yer alıyor.

* Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezini sabahın erken saatlerinden itibaren, Türkiye’nin dört bir yanından hınca hınç dolduranların yeni partiye yönelmelerinin ortak gerekçesi ‘ülke sorunlarına yeni bir çıkış yolu bulma umudu’ olarak dile getiriliyor. Eğitim, adalet, dış politikada komşularla ilişkiler, işsizlik diyerek sorunlar bir çırpıda sıralanıyor. Dr. Zinnur Erden, “Siyasetle hiç alakam yoktu ama Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş değerlerine dönmesi, tek adam sisteminden yeniden parlamenter sisteme geçilmesi için bir umut bu partiye katılacağım. Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim” diyor. 43 yaşında kitabevi sahibi Özge Ulucudağ ise “Erkekler Türkiye’yi yönetemedi. Kadınlar yönetecek. Bu son umut” sözleriyle anlatıyor partiye katılma gerekçesini. 27 yaşında araştırma görevlisi genç bir kadın ise “Bu partinin Türkiye’nin büyüyen sorunlarına çözüm üreteceğine inandığım için buradayım” derken 23 yaşında genç bir erkek ise, “İş bulamıyorum. İktidar partisinden ‘hamili yakınımdır’ kağıdım olmadığından devlette taşeron olarak bile işe giremiyorum” diyor. Kahramanmaraş’tan gelen, 60 yaşında emekli bir öğretmen ise “Demokrasi, hukuk tam işlesin, erkler ayrılığı olsun, parlamenter sisteme geri dönülsün. Çünkü tek adam sisteminde hep kandırılıyorlar. Bu kandırılmanın sıkıntısını da halk çekiyor” diye anlatıyor gerekçesini.

*Meral Akşener’in salona girmesiyle coşan partililerin adları ekranda okunduğunda en çok alkışladığı isimler Durmuş Yılmaz, Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Ümit Özdağ oluyor.

* Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, yazılı açıklama yaparak, İyi Parti'nin kurucular kurulu listesinde yer alan Ali Coşkun ismiyle ilgili, "Sadece bir isim benzerliğinden ibaret olup, yanlış anlaşılmalara yer verilmemesi için değerli kamuoyumuzla paylaşmaya gerek görülmüştür" ifadelerine yer verdi.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!