Son dakika makyajı

İşten çıktınız, eve uğradınız. Ancak aynanın karşısında oturmak için hiç vaktiniz yok. İşte, sizi bir anda bambaşka biri haline getirecek pratik makyaj önerileri.

İyi bir makyaj zamana ihtiyaç duyar. Oyuncular ve modeller mükemmel görünmek için bu yüzden bazen saatlerini harcarlar. Ancak özel bir gecede iyi bir görünüm için size normal şartlarda yarım saat bile yeterli olur. Bazen de elinizi her zaman olduğundan daha çabuk tutmanız gerekir.

Belki mutfakta gereğinden fazla zaman geçirdiniz belki de misafirleriniz erken geldi... Sorun değil. Bu tür acil durumlarda sadece beş dakikanızı makyaja ayırmanız bile ayna karşısında mucizeler yaratmanıza yeter.

Makyaj öncesinde mutlaka pudra ya da krem fondöten kullanmalısınız. Bu, cildinize pürüzsüz bir görünüm sağlayacak ve makyajınızın uzun süre kalmasını sağlayacaktır. Fondöten satın alırken dikkat etmeniz en önemli noktalardan biri boynunuzun renginde olmasıdır, asla koyu tonda değil. (1 dakika)

Sürdüğünüz fondöteni bronzlaştırıcı bir pudrayla tazeleyin, böylece henüz solaryumdan çıkmış görüntüsü elde edeceksiniz. Özellikle elmacık kemiklerinizi altına daha görünür bir şekilde uygulama yapmalısınız. Ardından fırçayla kısaca alın, burun ve çene bölgesine küçük dokunuşlarla renk verin. Her zaman fırça ya da sünger kullanın aksi takdirde makyajınız yüzünüzde dengeli bir şekilde dağılmaz. (30 saniye)

Gözler için; kahverengi farı bir fırça, kulak çubuğu ya da parma-ğınızla gözün dış kısmına sürün ve dağıtın. Tüm göz kapağına altın tonlarında bir gölge uygulayın. Sezonun ‘in’ rengi tüm göz renklerine uyum sağlar.(2 dakika)

Şimdi kirpiklere belirgin bir şekilde siyah maskara sürün, birçok ürün kullanım sırasında kirpikleri uzatma özelliğine sahip. (1 dakika)

Kahverengi göz farını bir fırça yardımıyla gözlerin üzerine yeniden uygulayın. (30 saniye)

Belirgin dudaklar için altın tonlarında, kırmızı ya da kahverengi bir ruj kullanın.(30 saniye)

Eğer biraz daha zamanınız varsa, açık ve koyu iki renk fondötenle çalışabilir, ayrıca gözlerin dış kısmına takma kirpik takabilir ya da gözlerini daha belirginleştirmek için eye-liner kullanabilirsiniz.

Bazen sadece beş dakika bile sizi bambaşka birine dönüştürebilir. Bunun için fondöten, renkli ruj ve bronz görünüm için otobronzan yeterli olacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları