İzmir'de deprem..4.8 ile sallandı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde deprem..4.8 ile sallandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 08:27

İzmir'de sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından çevre illerde artçı etkisi devam ediyor. Son depremler listesine yansıyan bilgilere göre İzmir'in ardından Muğla'da da deprem küçük artçılarla etkisini gösterdi. Peki, son depremler listesine yansıyan diğer depremler hangileri oldu? İşte, İzmir ve çevre illerden hissedilen son depremler listesi

Haberin Devamı

İzmir Körfezi'nde saat 08.13'te 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü depremin bugün saat 08.13’te yerin 16.98 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Deprem, İzmir, Manisa ve çevre il, ilçelerde hissedilirken, 08.30'da aynı bölgede 3.9 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

BÖLGEDE MEYDANA GELEN SON DEPREMLER

2017.12.25 08:44:09  -.- 1.6 -.- IZMIR KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
2017.12.25 08:41:47 -.- 2.0 -.- IZMIR KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
2017.12.25 08:30:19  -.- 3.9 -.-  IZMIR KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel
2017.12.25 08:27:59  -.- 2.2 -.- FOCA (IZMIR) İlksel
2017.12.25 08:13:50 -.- 4.8, 4.6 -.- IZMIR KORFEZI (EGE DENIZI) İlksel

BÜTÜN DEPREMLERİ GÖZLEMLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı



ŞİDDETİNİ BÖYLE ANLATTILAR: UYKUDAN UYANDIRAN DEPREM

Deprem, Twitter'da da kısa sürede TT olurken, kullanıcılar depremin şiddeti ile ilgili olarak 'uykudan uyandıracak cinsten' yorumunu yaptı.

İZMİR İÇİN UYARI

İzmir'de bu sabah peş peşe meydana gelen iki depremle ilgili İzmir'de bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu deprem İzmir için uyarıcı bir depremdir. İzmir kırıkları diridir ve ileride daha büyük bir depremle boşalabilir" dedi. 

Deprem anında beşik gibi sallandıklarını söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Jeofizik mühendisi olarak bütün dalgaları izledim. Deprem 08.13’te oldu ve büyüklüğü 4,8’di. İzmir Körfezi girişinde Köstenli Adası olarak bilinen adanın kuzey ucunda oluştu. Diğer bir deyişle Foça-Karaburun-Gediz çatal ağzında oluştu. Köstenli Adası'na yaklaşık 500 metre ileride meydana geldi. Deprem tam çataktaydı. Yani kuzeydoğudan gelen Foça kırığı ile Karaburun kırığının tam kesim yerinde oluştu. Bu depremin öne çekilmesinin nedeni, bu sene içerisinde olan Midilli depreminin gerginliğinin bir kısmını bu bölüme taşımasıdır. Depremin en çok duyumsandığı yerler, İzmir Körfezi içinde yer alan ve genellikle jöle diye adlandırdığımız genç yığışımların bulunduğu Urla, Güzelbahçe, Göztepe, Alsancak, Basmane, Bornova, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir, Çiğli, Menemen, Bağarası, Sasalı, Seyrek ve Karaburun oldu. Bu kesimlerinde deprem güçlü olarak duyumsandı. Bu deprem görüntüye göre kendi başına bir depremdir ve bir artçı deprem niteliğinde değildir. Bundan sonra daha büyük bir deprem olursa benim için şaşırtıcı olur. Bu deprem İzmir için uyarıcı bir depremdir. İzmir kırıkları diridir ve ileride daha büyük bir depremle boşalabilir. O nedenle İzmir’in kuzeyindeki Yamanlar’a doğru hızlı bir şekilde kayması gerekiyor. Keza İzmir’in güneyindeki Dikmen Dağı'na doğru kayması gerekiyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!