Son dakika: Eş zamanlı operasyon! Çok sayıda gözaltı var

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Eş zamanlı operasyon Çok sayıda gözaltı var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 06:35

İstanbul, İzmir, Mersin, Malatya, Adana, Bingöl, Hakkari, Van ve Antalya başta olmak üzere pek çok ilde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda şu ana kadar 263 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul'da korsan gösteri düzenlemeyi planlayan terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 70 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kent genelinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı terör operasyonu gerçekleştirdi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden saat 02.00 sıralarında hareket eden ekipler belirlenen adreslere baskın yaptı.

Haberin Devamı

POLİS HELİKOPTERİ DESTEK VERDİ

Okmeydanı'ndaki operasyona polis helikopteri de destek verdi. Özel Harekât ekiplerinin de destek verdiği operasyonda geniş güvenlik önlemleri alındı. Ekipler , Okmeydanı Şen sokakta girdikleri bir adreste uzun süre arama yaptı. Aramalar sürerken, sivil polisler sokakta uzun namlulu silahlarla çevre güvenliğini sağladı. Operasyon sonrası çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda silah ve çok sayıda mühimmat ile bazı örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Operasyonun ardından gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Bu esnada hastanede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Son dakika: Eş zamanlı operasyon Çok sayıda gözaltı var


İZMİR'DE MİT DESTEKLİ OPERASYON

İzmir'de de PKK/KCK terör örgütünün yaklaşmakta olan 15 Şubat'ı mazeret göstererek İzmir genelinde kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerine karşı eylem hazırlığında oldukları tespit edilen, ayrıca propaganda faaliyetlerinde bulunan şüphelilere yönelik İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca verilen talimatlar doğrultusunda operasyon düzenlendi. Operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. (Banu ŞEN / İZMİR)

Haberin Devamı

MERSİN'DE 60 GÖZALTI

Mersin'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 60 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet yürüttükleri belirlenen kişilere yönelik kent merkezindeki bazı adreslere operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği eş zamanlı operasyonlarda, terör örgütünün propagandası yapmak, terör örgütü adına sözde kent ve mahalle komisyonlarında faaliyet yürütmek, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize etmek iddialarıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 60 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri depolama cihazları ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Haberin Devamı

Son dakika: Eş zamanlı operasyon Çok sayıda gözaltı var

ADANA'DA 26 KİŞİ GÖZALTINDA

Adana’da, bölücü terör örgütü PKK-KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 5’i kadın toplam 26 kişi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'nın şehir yapılanmasında ve üniversite yapılanmasında yer alıp, mahalle komisyonlarında faaliyet gösteren, korsan gösteri ve eylemleri organize ettiği öne sürülen kişilere yönelik şafak vakti 300 polisle eş zamanlı operasyon düzenledi.

Seyhan ilçesi, Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahallerinde yoğunlaşan operasyonda önceden belirlenen 30 farklı adrese baskın yapıldı. Mahalleye önce zırhlı araçlar ve ellerinde uzun namlulu silahlarıyla özel hareket ekipleri girip geniş güvenlik önlemi aldılar, ardından da TEM ekipleri söz konusu evlere kapıları çalarak içeri girdi. Evleri arayan polisler, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirdi. Düzenlenen operasyonda 5’i kadın toplam 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Birimine getirildi. Şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Haberin Devamı

MALATYA POLİSİ 31 ADRESİ BASTI

Malatya merkezli iki ilde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütünün legal yapılanmalarından olan ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Çadır Yardımlaşma Dayanışma Derneğinde faaliyet yürüten kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Malatya'da 31 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si ise İstanbul'da yakalandı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. 

BİNGÖL'DE 17 GÖZALTI

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının PKK/KCK ile ilgili yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında DBP’li Belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş imzası ile yapılan yazılı açıklamada, Başsavcılıkça yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında 17 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin ev ve işyerlerinde aramalar yapıldığı ve gözaltına alınanların Emniyet TEM şubesindeki işlemlerin sürdüğü belirtildi. Gözaltına alınan 17 kişi arasında DBP’li Belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kaydedildi.

HAKKARİ POLİSİ 1 KİŞİYİ YAKALADI

Hakkari bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, bir kişi gözaltına alındı. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, polis ekiplerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “13 Şubat 2017 günü ilimiz merkez Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden bir şahsın ev ve eklentilerinde yapılan arama faaliyeti neticesinde; 1 adet AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 4 adet şarjör, 1 adet otomatik pompalı tüfek, 1 adet Glock marka tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi, 1 adet dürbün, 2 adet telsiz ele geçirilmiş olup, bir şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

VAN'DA 11 GÖZALTI

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise 3 av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah Van’ın merkez İpekyolu ile Tuşba İlçesi’ndeki birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltna alınan 11 kişi Van Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, adreslerinde yapılan aramalarda ise 3 av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

ANTALYA'DA OPERASYON 

Antalya'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, örgüte yönelik kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda terör örgütünün talimatları ile sosyal medya üzerinden örgütsel paylaşımlarda bulunarak propaganda yaptıkları belirlenen ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'ta eylem yapma hazırlığında oldukları değerlendirilen 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital veri depolama cihazları ele geçirildi.

'EBU HAYDAR' YAKALANDI

Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde, aralarında terör örgütü PKK/PYD'nin üst düzey yöneticisinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör örgütü üyelerinin ilçe merkezde bulunduğunun belirlenmesinin ardından çalışma başlatıldı. Yapılan araştırmanın ardından aralarında PKK/PYD'nin üst düzey yöneticisi "Ebu Haydar" kod adlı Ali Hammud el-Muhammed'in (32) yanı sıra Yasir el-Ahmed (23) ve İsa el-İbrahim (30) yakalandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!