Son dakika... İstanbul'da büyük operasyon: 360 gözaltı kararı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... İstanbulda büyük operasyon: 360 gözaltı kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 08:47

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 333’ü asker 360 şüpheli kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi. İstanbul merkezli 49 ilde bu sabah başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltı kararı verilen askerlerden 216’sının çeşitli rütbelerde muvazzaf olduğu öğrenilirken, askerlerden 7'sinin görevli 13’ünün ise ihraç edilmiş pilot olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul genelinde FETÖ/PDY'ye yönelik önceden belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda şüpheliler gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖZALTI LİSTESİNDEKİ 10 KİŞİ YURTDIŞINDA

Bu arada, gözaltı kararı verilen 360 kişiden 10'unun yurt dışında olduğu tespit edildi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Operasyonla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''Başsavcılığımızca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli rütbelerde 343’ü asker ve 27’si mahrem imam olmak üzere 360 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilmiş olup yakalama işlemleri devam etmektedir. 333 asker şahsın 216’sı çeşitli rütbelerde muvazzaf asker olup 7'si aktif, 13'ü ihraç edilmiş olmak üzere pilot.''

ZONGULDAK

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli üsteğmen O.M.K. ve astsubay S.Y, evlerinde gözaltına alındı.
Ev ve iş yerindeki bilgisayarlar ile dokümanlara el konulan 2 kişinin, İstanbul'a getirileceği bildirildi.

ESKİŞEHİR

2 binbaşı, bir yüzbaşı ile bir teğmen gözaltına alındı.

BALIKESİR

Yüzbaşı M.Z, Erdek Mayın Filo Komutanlığında bulunan lojmanlardaki adresinde yakalandı.  Söz konusu adreste yapılan aramada, diz üstü bilgisayar, cep telefonu ve SIM kartı, şüphelinin adına düzenlenmiş pasaport, TSK personel kimlik kartı ve beylik tabancası, 2 şarjör ve 60 fişeke el konuldu.  Silah ve personel kimlik kartı Erdek Mayın Filo Merkez Komutanlığı'na teslim edilen şüpheli, işlemlerin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerine teslim edilecek.

Haberin Devamı

MUĞLA

Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 10’u görevde, biri daha önce ordudan ihraç edilmiş çeşitli rütbelerde toplam 11 asker gözaltına alındı.
Operasyonlarda Marmaris’te tamamı görevde olan binbaşı H.A., yüzbaşı O.C., yüzbaşı F.G., üsteğmen A.L., üsteğmen L.K., astsubay B.Ç., astsubay M.O., astsubay F.O., astsubay O.A.S. ve astsubay R.A. gözaltına alındı. Marmaris’te ayrıca 4 kişinin firarda olduğu ve arandığı bildirildi. Bodrum’da ise daha önce ordudan ihraç edilen uzman çavuş E.A. gözaltına alındı. 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!