Üniversite de bunu yaparsa!... Ä°stanbul Üniversitesi'nde ÅŸaşırtan yangın...

Güncelleme Tarihi:

Üniversite de bunu yaparsa... İstanbul Üniversitesinde şaşırtan yangın...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 09:57

İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt yerleşkesinde yükselen dumanlar panik yarattı. Sabah saatlerinde çok sayıda itfaiye aracı yangına müdahale etmesi için üniversiteye gönderildi. Ancak yangının öğretim üyelerinin yemek yediği bölümdeki mutfakta, 'kontrollü yağ yakımı' olduğu anlaşıldı. Vatandaşlar 'yağları yakmayın' diye sürekli uyarılırken, Türkiye'nin en köklü öğretim kurumunda bu sabah yaşananlar şaşkınlık yarattı. Kullanılmış yağların yakılması sırasında bacanın da tutuştuğu ve ortaya bu sabah İstanbulluları korkutan görüntülerin çıktığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesinde "profesörler evi" olarak da bilinen yemekhanede atık yağların tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınırken, yoğun duman oluştu.

Edinilen bilgiye göre, yemekhanedeki atık yağlar kontrollü bir şekilde yakıldığı sırada bir anda alevler büyüdü. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. İhbar üzerine üniversiteye gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman ise kilometrelerce uzaklıktan görüldü. Yemekhanenin içine dolan duman itfaiye ekipleri tarafından kontrollü şekilde tahliye edildi.

İTFAİYE FARKLI, ÜNİVERSİTE FARKLI SÖYLÜYOR

Olayla ilgili itfaiye ekipleri baca yangını derken İstanbul Üniversitesi'nden önce "kontrollü yağ yakımı" bilgisi verildi. Ardından ise yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ne bağlı restoran olarak kullanılan Profesörler Evi mutfağının bacasında zamanla oluşun yağın birikmesi sonucu bacanın ısınması ile birlikte yoğun bir duman çıkışı olmuştur. İtfaiye ekipleri tedbir amaçlı olarak bacayı soğutma çalışmaları yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Tarihi Profesörler Evi Binası'nda herhangi bir hasar bulunmamaktadır" denildi

 

Haberin Devamı

Â

Üniversite de bunu yaparsa... İstanbul Üniversitesinde şaşırtan yangın...

BAKMADAN GEÇME!