İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün girişinde silah sesleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün girişinde silah sesleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2017 14:35

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşan bir kamyon 'dur ihtarına' uymadı ve güvenlik bariyerlerini aştı. Bunun üzerine güvenlik güçleri havaya ateş açtı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yüzlerce polis olay yerine geldi. 1 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün protokol girişinde demir güvenlik bariyerini yıkarak geçen ve beton bariyerlere sürterek ilerleyen bir kamyonet bomba alarmı verilmesine neden oldu. Freni patladığı için duramadığı açıklanan kamyonetin sürücüsü gözaltına alındı.

Bir su firmasına ait kamyonet saat 14.30 sıralarında Akşemsettin Caddesi’ndeki bazı işyerlerine mal bıraktı. İddiaya göre bu sırada freni boşalan kamyonet, Vatan Caddesi’ne doğru yokuş olan caddede hızlandı ve Emniyet Müdürlüğü'nün yolunu kapatan demir bariyerleri çarparak yıktı. Bu sırada şoför kamyoneti beton bariyerlere sürterek durdurmayı denedi. Emniyetin etrafında nöbet tutan özel harekat polisleri de araçla bombalı saldırı yapıldığını düşünerek kamyonete ateş açtı. Silah sesleri üzerine emniyetin etrafındaki tüm polisler o bölgeye geldi. Kamyoneti bariyerlere sürterek durduran şoför gözaltına alındı. Bomba imha ekipleri kamyonette detaylı patlayıcı araması yaptı. Kamyonette bir patlayıcıya rastlanamadı.

Haberin Devamı

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: TERÖRLE İLGİLİ DEĞİL

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde freni patlayan bir kamyonun bariyerlere kontrolsüz yaklaşması paniğe yol açmıştır. Konunun terörle ilgili olmadığı kamuoyunun bilgisine sunulur'' ifadeleri kullanıldı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!