Son dakika: İngiltere'den terör saldırısı sonrası 'kritik' karar

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: İngiltereden terör saldırısı sonrası kritik karar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 00:19

Manchester Arena'da düzenlenen, en az 22 kişinin öldüğü saldırının ardından İngiliz hükümeti yeni bir saldırı riski nedeniyle tehdit seviyesini en üst düzeye çıkardı.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'nin haberine göre İngiltere Başbakanı Theresa May, güvenlik önlemleri kapsamında İngiltere'de bazı bölgelere asker konuşlandırılacağını söyledi.

May, askerin kilit öneme sahip noktalarda, konserler, spor etkinlikleri gibi saldırılara hedef olabilecek organizasyonlarda güvenliği sağlayacağını belirtti. May, ülkedeki terör tehdidinin en üst düzey olan 'kritik' seviyesine yükseltildiğini, bunun yeni saldırıların olmasının muhtemel olduğu anlamına geldiğini dile getirdi.

İngiltere Başbakanı, erken saatlerde başkanlık ettiği güvenlik komitesi COBRA'dan sonra yaptığı açıklamada ise ortadakinin bugüne kadar İngiltere'nin kuzeyini hedef alan "en kötü saldırı" olduğunu ifade etti. Polis, saldırının zanlısının 22 yaşındaki Salman Abedi olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

BBC'nin ulaştığı bilgiler, zanlının Libya kökenli bir aileden olduğunu ve Manchester'da doğduğunu ortaya koyuyor. Olayla ilgili olarak 23 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı. TSİ 00.30 sularında meydana gelen saldırıda 59 kişi de yaralandı.
El yapımı düzeneğin ateşlenmesiyle gerçekleşen patlama, ABD'li pop şarkıcısı Ariana Grande'nin konserinin sonlarına doğru konser alanının fuayesinde yaşandı.

BAKMADAN GEÇME!