İbrahim Bodur hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Bodur hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 17:04

İş dünyasının önemli isimlerinden, Kale Grubu kurucusu ve onursal başkanı Dr. İbrahim Bodur, hayatını kaybetti. İbrahim Bodur'un cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan'a götürülecek. Sanayiciliğe 1950'lerin sonunda başlayan Bodur, Türkiye'nin ilk halka açık şirketini kuran isim olarak da biliniyor. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay yayınlanan mesajda "Türkiye bugün küresel anlamda büyük iddiaların sahibiyse bunda, sevgili babam İbrahim Bodur gibi adanmış hayatlar yaşayan girişimcilerin katkısı büyüktür" ifadesini kullandı

Haberin Devamı

Kale Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, grubun kurucusu ve onursal başkanı olan İbrahim Bodur, 88 yaşında vefat etti.


CENAZESİ ÇAN'A GÖTÜRÜLECEK
İbrahim Bodur'un cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan'a götürülecek. Cenaze, 25 Mayıs Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanına defnedilecek.

ÇANAKKALE SERAMİK İLE BAŞLADI
Bir süredir sağlık problemleriyle mücadele eden İbrahim Bodur, 1957 yılında üretime geçen  Çanakkale Seramik’le başladığı sanayi hayatında; Çanakkale’den Erzurum’a, Mardin’den İzmir’e, İstanbul’dan İtalya’ya uzanan onlarca fabrikanın, 17 şirketin, onbinlerce öğrenci okutan ve binlerce işsize meslek edindiren bir vakfın, TÜSİAD’dan İSO’ya kadar bugün ülkenin en önemli STK’ları arasında yer alan çok sayıda kurumun kuruculuğu ve başkanlığı gibi birkaç ömre sığabilecek başarılara imza atmıştı.

Haberin Devamı



EN UZUN SÜRELİ MECLİS BAŞKANI
İbrahim Bodur, 1976 yılında İSO Meclis Başkanlığı'na seçildi. 1976 yılından 1992 yılına kadar aralıksız 16 yıl, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanı olarak, en uzun süreli görev yapan isim oldu.

İbrahim Bodur hayatını kaybetti

DEVLET NİŞANI SAHİBİ
Çekoslovakya ve İtalya’dan devlet nişanı sahibi olan İbrahim Bodur, 1997 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyasına ve 2006 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştü. Kale Grubu’ndaki Başkanlık görevini 2007 yılında kızı Zeynep Bodur Okyay’a bırakan İbrahim Bodur, ömrünün son döneminde grubun onursal başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü.

DEFİN TÖRENİ ÇARŞAMBA GÜNÜ
Dr. Hacı İbrahim Bodur’un cenazesi, 24 Mayıs 2016 Salı (yarın)  Fatih Camii’nde, öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Çanakkale Çan’a götürülecek, 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü Aile Kabristanına defnedilecek.

Haberin Devamı

KIZINDAN DUYGUSAL MESAJ
Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, "Türkiye bugün küresel anlamda büyük iddiaların sahibiyse bunda, sevgili babam İbrahim Bodur gibi adanmış hayatlar yaşayan girişimcilerin katkısı büyüktür" ifadesini kullandı. İbrahim Bodur'un vefatı nedeniyle Grup'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Okyay, çok özleyeceği babasını, bilge bir akıl hocasını kaybettiğini dile getirdi. Okyay, şunları kaydetti: 

"Türkiye bugün küresel anlamda büyük iddiaların sahibiyse bunda, sevgili babam İbrahim Bodur gibi adanmış hayatlar yaşayan girişimcilerin katkısı büyüktür. O, ülkesine, bayrağına ve insanına aşık bir büyük kalpti. Hayatlarına dokunduğu milyonlarca insana hep iyilik ve güzellik vermeye çalıştı. Onun mirasını gelecek kuşaklara, aynı değerleri ve ruhu koruyarak aktarmak bizim boynumuzun borcu. Babam her gün ülkesi için dua ederdi. Lütfen siz de onun için dualarınızı esirgemeyin."

Haberin Devamı

İLK HALKA AÇIK ŞİRKETİ KURDU
İlk kurulan limited şirketi, o gün 750 ortaklı, bugün 1200 ortaklı Çanakkale Seramik Fabrikaları Anonim Şirketi'ne dönüştüren Bodur, böylece aile fertlerinin, çalışanların, bayilerin bölge halkının iştirakleri ile Türkiye'nin ilk halka açık şirketini kurmuş oldu.

 

İbrahim Bodur hayatını kaybetti

İbrahim Bodur'dan sonra 'Kale'nin başına, kızı Zeynep Bodur Okyay geçti.

ÇANAKKALE’DE HÜZÜN YARATTI 
Çanakkale’nin Çan İlçesinde faaliyet gösterin Kaleseramik Fabrikaları’nı da bünyesinde barındıran Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı İbrahim Bodur, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybetmesi memleketi Çanakkale’de üzüntü yarattı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!