Bu kentte canlı bomba istihbaratı geldi 1 Mayıs iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

Bu kentte canlı bomba istihbaratı geldi 1 Mayıs iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 08:50

Adana’da bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisinin bulunduğu ve binlerce kişinin katılması beklenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, canlı bomba istihbaratı alınması üzerine iptal edildi.

Haberin Devamı

ADANA’da bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisinin bulunduğu  ve binlerce kişinin katılması beklenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, canlı bomba istihbaratı alınması üzerine iptal edildi. 
Birçok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve işçilerin katılımıyla bugün Uğur Mumcu Meydanı’nda etkinlik düzenlenmesi planlandı. Eğitim-Sen Adana Şubesi yöneticileri bugünkü kutlamalar sırasında kendilerine canlı bomba saldırısı olabileceğine dair bilgiler ulaşması üzerine 1 Mayıs Tertip Komitesi ve katlımcı kurumlarla gece yarısı  toplantı yapılarak, etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Sendika açıklamasında, "İlimizde düzenlenecek 1 Mayıs, ’Canlı bomba’ istihbaratı bilgisi nedeniyle Tertip Komitesi ve katılımcı kurumlarla yapılan toplantı sonrası iptal kararı alınmıştır. Konuyla ilgili yapılacak basın toplantısına katılımınızı bekliyoruz" denildi. Eğitim-Sen Adana Şubesi konu ile ilgili bu sabah basın toplantısı düzenleneceğini açıkladı.

DİĞER SON DAKİKA HABERLERİ:

Haberin Devamı

Florya'da el bombası: Ölü ve yaralılar var

İstanbul Florya'da bir oto galerisine el bombası atıldı, 1 kişi hayatını kaybetti, yaralılar var 

Bakırköy Florya'da bir otomobil galerisini basan grup ile içeridekiler arasında çıkan çatışmada 1 kişi öldü.Edinilen bilgiye göre, oto galerisine gelen grup ile içeridekiler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine  gelen grup üyeleri önce patlayıcı attı, sonra silahla ateş açtı. Galeri sahibi ve çalışanlarının da karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada gelen gruptaki bir kişi hayatını kaybetti, iki gruptan da yaralananlar oldu. Olaya Bakırköy İlçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler kısa sürede müdahale etti. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken yapılan iki grup arasında bir süredir husumet olduğu öğrenildi.

NUSAYBİN'DE YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU

Mardin’in Nusaybin'den gelen son dakika haberi yürekleri dağladı. Zırhlı araca roketatarlı saldırı düzenlenmesi sonucu 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Ağır yaralanan uzman çavuş hastanede şehit düştü. İlçede operasyon sürerken bir asker de keskin nişancı tüfeği ile vurularak şehit oldu. Bölgeden gelen son dakika haberlerini aktarıyoruz

Haberin Devamı

Nusaybin'in Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynalabidin ve Kışla mahallelerinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 48'nci gününde devam etti. Bu sabah erken saatlerde ilçenin Abdülkadir Paşa mahallesi Kartopu sokağında bu sabah saat 07,00 sıralarında sokağa konulan bombaları imha etmeye çalışan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Bu kentte canlı bomba istihbaratı geldi 1 Mayıs iptal edildi

YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU

Çatışma sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği ile açtığı ateşte Yüzbaşı Alper Kalem ağır şekilde yaralandı. Konya'nın Meram ilçe nüfusuna kayıtlı olan Yüzbaşı Kalem, ambulansla kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bu arada yine aynı saatlerde, ilçede operasyona çıkan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı bir araca Abdülkadirpaşa mahallesinde PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru ile bir asker yaralandı. Yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Bu sabah şehit edilen yüzbaşı Alper Kalem ile birlikte Nusaybin'de operasyonların başladığı günden beri şehit olan güvenlik görevlisi sayısı da 50'yi bulurken, dün itibarı ile de Valilik tarafından 308 terörist öldürüldüğü bildirilmişti. Nusaybin ilçe merkezindeki operasyonlar sürüyor.

GÖZYAŞLARINI KOMUTAN SİLDİ

Evli ve iki kız çocuğu babası Yüzbaşı Alper Kalem’in Amasya merkez Bahçeleriçi Mahallesi’nde yaşayan annesi Sevim ile babası Mehmet Ali Kalem’e acı haberi vermeye giden askeri yetkililerden Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Tahsin Anlar, acılarına ortak olup onlarla birlikte gözyaşı döktü. Binbaşı Anlar önce anneyi sonra babayı teselli edip mendille gözyaşlarını sildi. Anlar, evin balkonuna da bayrağı bizzat kendisi astı.

Haberin Devamı

Bu kentte canlı bomba istihbaratı geldi 1 Mayıs iptal edildi

“DÜŞMANLARA FIRSAT VERME YARABBİ"

Anne Sevim Kalem, "Oğlum 'önce vatan' dedi. Oğlum gitti. Yavrum gitti. Daha göremeyeceğim ela gözlümü" diye ağlarken, emekli astsubay olan baba Mehmet Ali Kalem de, "Düşmanlara fırsat verme yarabbi" şeklinde seslendi. Eve gelen sağlık ekipleri acılı aileyi takip ederken, Amasya Müftü Yardımcısı Adem Ayrancı da şehit babasını teselli etmeye çalıştı.

Bu kentte canlı bomba istihbaratı geldi 1 Mayıs iptal edildi

Sıcak bölgede başka bir operasyon

Siirt’in Eruh ilçesinde terör örgütüne yönelik başlatılan operasyona giden helikopter, ilçe merkezinde 4. kattan düşüp ağır yaralanan kız çocuğunu Siirt Devlet Hastanesi’ne yetiştirdi. Ancak çocuk kurtarılamadı

Haberin Devamı

Eruh ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen "Şehit Piyade Binbaşı Zafer Kılıç-10 Operasyonu" kapsamında Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan personel sevkiyatında kullanılan Skorsky tipi helikopter dönüş yolunda Eruh ilçe merkezinde 4. kattan Tuğçe Okov (15) isimli kız çocuğunun düştüğü bilgisi üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı’na indi.

Ağır yaralanan Okov, helikopterle Siirt 3. Komando Tuğay Komutanlığında bulunan Askeri hastaneye getirildi. Burada askeri hekimler tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Okov, ambulansla Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Okov, Siirt Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!