Son dakika haberi: Topbaş'ın damadı Kavurmacı ve Faruk Güllü için flaş karar...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Topbaşın damadı Kavurmacı ve Faruk Güllü için flaş karar...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 19:03

TUSKON davasına bakan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 31 tutuklu sanıktan 10'unu tahliye etti. Ayrıca savunmaları alınan 20 sanığın tümünün mal varlıkları üzerindeki tedbir kaldırıldı. İBB eski Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve baklavacı Faruk Güllü'nün savunmalarını tamamlamadıkları gerekçesiyle tutukluluk hallerinin ve mal varlıklarındaki tedbirin devamına karar verildi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Topbaşın damadı Kavurmacı ve Faruk Güllü için flaş karar...
Silivri’de görülen TUSKON davasının altıncı gününde, mahkeme heyeti savunmaları alınmayan tutuklu sanıklara 5’er dakikalık söz hakkı verdi. Ömer Faruk Kavurmacı kendisine tanınan sürede şunları söyledi:

“FETÖ üyesi değilim, bilerek ve isteyerek bu örgüte yardım etmedim. Propagandasını da yapmadım. Rızanur Meral'in konuşmasının ardından ayağa kalkmayarak protesto ettim. Rızanur Meral'i alkışlamadım. Bu ihanet konuşmasının ardından istifamı sundum fakat kabul edilmedi. Ben de bu kez noter eşliğinde istifamı sundum.”

ÇOCUKLARI FATİH KOLEJİ’NDEN ALDIM

“Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine de 2014 yılının Haziran ayında çocuklarımı Fatih Koleji’nden aldım. Bu durum bile benim bu örgütle bir ilgimin olmadığını gösteriyor. FETÖ ile iş birliği içinde olmadım.”

Haberin Devamı

BYLOCK KULLANMADIM, BANK ASYA HESABIM YOK

“Bank Asya hesabım yoktur. Bylock kullanmadım. FETÖ örgütü üyelerinde çıkan 1 dolar üzerimde bulunmadı. Eğitim hayatım boyunca FETÖ evlerinde ve yurtlarında kalmadım. Zaman Gazetesi'ne aboneliğim yoktur. 2014 yılının yerel seçimlerinde AK Partiyi destekledim. İş yerimizin bulunduğu E-5 Karayolu kenarındaki binanın 3600 metrekarelik cephesini seçimlerden önce AK Parti bayraklarıyla kaplattım.”

KAYYUM KARARI KALDIRILSIN

“15 Temmuz sonrası yurt dışına gitmedim. 4200 çalışanı olan, yurt dışı ve içinde 500 parekende mağazası bulunan bir şirketin ortağıyım. Şahsım ve ailem adına çekilmez bir hal alan tedbir ve kayyum kararlarının kaldırılmasını talep ediyorum.”

HELİKOPTERDEN ATEŞ ETTİLER AMA TANKLARA YOL VERMEDİM

Baklavacı Faruk Güllü ise kendisine tanınan 5 dakikalık sürede tahliyesini talep ederek şunları anlattı:

“FETÖ üyesi değilim. 2010’dan sonraki hiçbir dernek toplantısına katılmadım. TUSKON’un 5 ve 6’ncı genel kurulunda adım yazılmasına rağmen orada yoktum. Bank Asya beni iflasın eşiğine getiren bankadır. Paramı değil günahımı bile vermem. 15 Temmuz’u Güneşli’deki mağazamda öğrendim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile yola çıktım. Polislerle beraber yolu kapattık. Oradaki beyaz arabanın içinde ben vardım. Helikopterden atış yapılmasına rağmen tanklara yolu açmadık. Bylock ya da kriptolu bir haberleşme aracı kullanmadım. Örgüte para yatırmadım. FETÖ içinde yer aldığımı gösteren bir delil yoktur. Kaçmayı düşünmedim. İkametim sabittir. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. Gerekirse adli kontrol kararı da uygulansın.”

Haberin Devamı

10 TAHLİYE ÇIKTI, MAL VARLIKLARINA TEDBİR KALDIRILDI

Mahkeme heyeti sanıklar ve avukatların taleplerini aldıktan sonra ara karar için 2 saatlik ara verdi. Aranın ardından sadece sanıklar ve avukatları salona alındı. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda tutuklu sanıklar Özlem Rukiye Kartal, Nalan Erpolat, Yüksel Nalbant, Ruhi Gürer, Semih Sadır, Rüstem Karaoğlan, Emrullah Emre Topal ve Harun Akça'nın savunmalarını tamamladıkları ve delil durumu dikkate alınarak tahliyesine karar verdi. Nihat Kurt ve Cahit Durmaz ise yaşları ilerlemiş olduğu için tahliye edildi.

KAVURMACI VE GÜLLÜ'NÜN TEDBİR KARARI DEVAM

Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilen sanıkların her cuma günü ikametlerine en yakın polis karakoluna giderek imza vermeleri şartı koydu. Ayrıca savunma yapan 20 sanığın mal varlıkları üzerindeki tedbir kararları kaldırıldı. Ancak Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü savunmalarını tamamlamadıkları için tahliye edilmedi. Ayrıca malları üzerindeki tedbir kararları da kaldırılmadı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!