Son dakika haberi: Darbeci askerler Ula'da böyle yakalandı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Darbeci askerler Ulada böyle yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 12:27

Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırdıktan sonra kaçan ve bugüne kadar yakalanamayan, aralarında saldırı timini kuran Binbaşı Şükrü Seymen’in de bulunduğu 12 askerden 11’i Ula İlçesi’ne bağlı Şirinköy’de yakalandı.Öte yandan, 2 darbeci askerden birinin ormanlık alanda ağacın üzerinde yakalandığı ve inmemek için uzun süre güvenlik güçlerine direndiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup askerin darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen 37 kişilik tim, başarılı olamayınca kaçtı.  Bu kişilerden aralarında Çiğli Ana Jet Üssü’nün imamı ’Paşa’ lakaplı Zekeriya Kuzu’nun da bulunduğu 25’i daha önce yakalandı. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen’in, önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Burkay Karatepe; Üsteğmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz; Teğmen Muhammet Burak İpek’in yakalanması için de operasyonlar aralıksız devam ettirildi.

KÖYLÜ GÖRDÜ
Darbeci askerlerini yakalanması için jandarma komando tugayından, polis özel harekat timleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan bir tabur asker, 12 kaçağı yakalamak için 16 gün boyunca arama- tarama faaliyeti yürüttü. Askerler için gelen onlarca ihbar asılsız çıktı. 
En son Akkaya bölgesinde bir fırından 5 ekmek gasp ettikleri ileri sürülen firari askerler için tek gerçek ihbar, dün akşam saat 21.30 sıralarında Ula İlçesi Şirinköy’den geldi. Jandarmayı arayan Üzeyir Çalca, firari askerleri gördüğü ihbarında bulundu. Çalca’nın verdiği eşkal bilgilerinin firari askerlere uyması üzerine bölgeye çok sayıda komando birliği ile özel harekat timleri kaydırıldı. 

’TATBİKAT YAPIYORUZ’ YALANI
İhbarın ardından jandarma birliklerine olayı anlatıp gördüğü yerler hakkında bilgi veren Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı asker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Üzeyir Çalca, o anları, şöyle anlattı: 
"İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Azmak (Dere) içerisinde çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk. O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire beş kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda ’biz tatbikat yapıyoruz’ dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir. Altlarında kamuflaJ vardı. Ancak dereyi geçtikleri için ıslanmıştı. Zayıf yapıları, yüzleri sakallı ve dağınık bir haldeydiler." 

KÖYLÜLERDEN İKİNCİ İHBAR GELDİ
Üzeyir Çalca’nın gösterdiği bölgede hava destekli sürdürülen operasyon sırasında, Şirinköy içerisindeki vatandaşlardan da darbeci askerlerin köy içerisinden ormanlık alana geçtiği bilgisi geldi. Tüm güvenlik kuvvetleri, köy içerisine girerek, vatandaşların gösterdiği yöndeki bütün sokaklarda önlem aldı. Yaklaşık 10 dakika süren uyarı ateşlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen timin komutanı Binbaşı Şükrü Seymen ile birlikte Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk;Üsteğmenler Murat Köse, Enes Yılmaz, Mehmet Demir; Teğmen Muhammet Burak İpek yakalandı. 

27 KİLOMETRE UZAKTA YAKALANDILAR
Askerlerin üzerinden 4 de tabanca çıktı. 1 tabancanın ise kovalamaca sırasında araziye düştüğü ifade edildi. Saldırı düzenlenen Grand Yazıcı Otel’den 27 kilometre uzaklıkta yakalanan askerler, zırhlı araçla Şirinköy’den alınıp ilk olarak Çetibeli Jandarma Karakolu’na götürüldü. Burada üzerlerindeki giysiler değiştirilen askerler, yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

TERMAL KAMERAYLA TESBİT EDİLDİLER
Darbeci timin diğer üyelerinin de yakalanması için sabaha kadar operasyonlar devam etti. Zırhlı aracın termal kamerasından alınan görüntü sonrasında Şirinköy yakınlarındaki ağaçlık alanda saklanan yüzbaşılar Mustafa Serdar Özay ile Muammer Gözöbüyük de yakalandı. Bu askerlerle birlikte 1 de tabanca ele geçirildi. İki asker de aynı işlemler sonrasında Muğla’ya gönderildi. 

’SON FİRARİ SİVİL KIYAFETLE KAÇMIŞ’ İDDİASI
Son firari askerin ise Yüzbaşı Burkay Karatepe olduğu saptandı. Burkay Karatepe’nin, 16 Temmuz sabahı sivil giysiler içerisinde bölgeye terk ettiği ileri sürüldü. Burkay Karatepe’nin yakalanması için 81 ilin emniyet müdürlüklerine yazı gönderildi. 

VALİ ÇİÇEK: VATANDAŞ İHBARI TAKDİRE ŞAYAN
Operasyon anında Çetibeli Jandarma Karakolu’na gelen Muğla Valisi Amir Çiçek, gelişmeler hakkında askerlerden bilgi aldı. Vatandaşların ihbarının ’takdire şayan’ olduğunu belirten Öali Amir Çiçek şöyle dedi:
"Vatandaşlarımız firari askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermediler. Bunlara yiyecek vermediler. Bunlar yalnız kaldı. Operasyon sırasında çatışma yaşanmadı. Uyarı ateşi yapılmış. Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler bu yönde. Yakalanan askerlerin ifadelerini su aşamada açıklamak doğru olmaz. Bunlar suçludur. Vatandaşların duyarlılığına teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Darbeci askerler Ulada böyle yakalandı


AĞAÇTA YAKALANDI

Askerlerden biri ağaçta diğer ise mısırların arasında gizlendiği yerde yakalandı. Ormanlık alanda ağacın üzerinde yakalanan askerin inmemek için uzun süre güvenlik güçlerine direndiği öğrenildi. Darbeci askerler, üzerileri çıplak vaziyette Çetibeli Jandarma Karakolu’na getirildi.  Burada sağlık kontrolünden geçirilen 2 darbeci asker, diğer 9 kişi de olduğu gibi üzerilerine sivil kıyafet giydirilerek sorgulanmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne sevk edildi.

AMAÇLARI YÜZEREK YUNANİSTAN’A KAÇMAKTI

Darbeci 11 askerin emniyetteki ifadeleri de ortaya çıkmaya başladı. Darbeci askerlerin hedeflerinin ise yüzerek Yunan adalarına kaçmak olduğu ifadelerinden ortaya çıktı. Darbeci askerlerin emniyette, "Amacımız denizden yüzerek Yunanistan’a geçmekti. Bölgeyi bilmediğimiz için bu konuda başarılı olamadık. Özellikle gündüzleri saklanıp, geceleri yürüyorduk. Günler geçmeye başlayınca su ve yiyecek ihtiyacımızı karşılayamaz hale geldik. Her gün gruplar halinde boş evlere girip, bulduğumuz yiyecekleri çalıyorduk. Tarlardan topladığımız karpuz ve mısırlar birkaç günlük yiyecek ihtiyacımızı karşılıyordu. Teslim olmayı hiç düşünmedik. Kaçabildiğimiz kadar kaçacaktık" yönünde ifade verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İSİMLERİ, NASIL BESLENDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yakalanan askerler Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Mustafa Serdar Özay ile Muammer Gözübüyük'ün Muğla Emniyet Müdürlüğündeki sorguları başladı.

GECELERİ BOŞ EVLER VE DERE KENARINDA KALMIŞLAR

Askerlerin, geceleri bölgedeki boş evlerde ve dere kenarında konaklayarak arazide buldukları erik, karpuz ve inciri tükettikleri ve dikkat çekmemek için de belirli zamanlarda gruplara ayrıldığı belirtildi.

Zanlıların temin ettikleri bulgurları pet şişenin içindeki suyla karıştırıp kabartarak yedikleri ifade edildi. Gözübüyük, Muğla'da polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerin sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.
Askerlerden 2'sinin Muğla Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürerken, darbeci askerler arasında bulunan Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin, suikast girişiminin ertesi günü sivil kıyafetler giyerek gruptan ayrıldığı ve ormanlık alanda olmadığı bildirilmişti.

Son dakika haberi: Darbeci askerler Ulada böyle yakalandı

VALİ ÇİÇEK: ÇATIŞMA YOK, UYARI ATEŞİ YAPILDI

Muğla Valisi Amir Çiçek, darbeci askerlerin yakalandığı operasyon hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Vali Çiçek, operasyon sırasında çatışma olmadığını, ancak uyarı ateşi açıldığını ifade ederken şöyle devam etti:
"Sonuna kadar teslim olmamak için uğraştılar. Ama kaçacak bir yer olmadığı için yakalandılar. Biz kesin 12 kişi diyoruz. Ama bugün burada ihbarı aldığımız sayı 11’dir diğer kişi bu gruptan ayrılmış."

HELİKOPTERLE GÖTÜRÜLDÜLER 

Helikopterlere bindirilen 9 asker Çetlibeli Jandarma Karakoluna götürüldü.Yakalanan isimlerden birinin binbaşı Şükrü Seymen olduğu belirtildi.

Son dakika haberi: Darbeci askerler Ulada böyle yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırıyı düzenledikten sonra kaçan ve aralarında bu TİM'i kurduğu iddia edilen Binbaşı Şükrü Seymen

Son dakika haberi: Darbeci askerler Ulada böyle yakalandı
Darbeci askerlerin karakolda gözaltında tutuldukları andaki fotoğraflarında, bazı askerlerin çıplak ayakla beton zemin üstünde oturdukları ve bitkin oldukları görüldü.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!