Arnavutköy’deki çatışmada bir polis memuru şehit oldu!

Güncelleme Tarihi:

Arnavutköy’deki çatışmada bir polis memuru şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 08:44

Dün Arnavutköy’de hareketli dakikalar yaşandı. "Mobil Park Polisi"ne silahlı saldırı üzerine çok sayıda polis ekibi belirtilen adrese sevkedildi. Bir polisin yaralandığı belirtilen saldırı sonrası şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı. Kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Özel harekat polisleri de şüphelilerin bulunduğu belirtilen gecekondunun etrafını çevirdi. Zaman zaman silah sesleri duyuldu. Operasyon sırasında ilçe emniyet müdürü bacağından yaralandı.Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulanslara taşındı. Yaralı polis memuru , Esenyurt Devlet Hastanesi’nde şehit oldu.

Haberin Devamı

Arnavutköy’de uyuşturucu satıcılarının kullandığı bir barakada hareketlilik fark eden polis ekibi, saat 12.30 sıralarında barakayı kontrol etmek için gittiği sırada içeriden açılan ateş sonucu 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurunu rehin alan saldırgan, çatışmaya devam etti. Olay yerine gelen Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz da çatışma sırasında bacağından yaralandı. Olay yerine Özel Harekat ekipleri sevk edilirken, silahlı saldırgan yapılan operasyonda ölü ele geçirildi.

POLİS MEMURU BOYNUNDAN YARALANDI

Olay, Arnavutköy Deliklikaya Mahallesi’nde Ensari parkının yanında bulunan bir barakada meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri öğlen saatlerinde uyuşturucu satıcılarının kullandığı bir barakada hareketlilik fark edip barakayı kontrol etmek için gittiği sırada içeriden açılan ateş sonucu polis memuru Ayhan Ölçer boynundan yaralandı. Silahlı saldırgan, boynundan vurduğu polis memuru Ölçer’i rehin alması üzerine çatışma çıktı. Çatışma devam ederken olay yerine gelen Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz da saldırganın açtığı ateş sonucu bacağından yaralandı.

Haberin Devamı

POLİS HELİKOPTERİ VE MÜZAKERE TİMİ SEVK EDİLDİ

Çatışma devam ederken bölgeye Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı çalışan Kurtarma ve Müzakere Timi sevk edilirken polis helikopteri de yollandı.

Arnavutköy’deki çatışmada bir polis memuru şehit oldu

YARALI POLİSLER HASTANEYE KALDIRILDI

Silahlı saldırgan barakanın arka kısmından dışarıya çıkarak başka bir barakaya kaçması sırasında rehin alınan polis Ayhan Ölçer ve Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz olay yerinden çıkartılarak hastanelere sevk edildi. Polis memuru Ölçer ağır yaralı olarak Esenyurt Devlet Hastanesi’ne, Emniyet Müdürü Korkmaz ise Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerine gelen Özel Harekat Ekipleri saldırganın saklandığı barakanın çevresini sardı. Kurtarma ve Müzakere Timi ise şüpheliyi teslim olması için ikna etmeye çalıştı. Ancak saldırgan ikna olmadı.

Haberin Devamı

OPERASYON KAMERADA

Bunun üzerine zırhlı polis araçlarındaki özel harekat ekipleri gecekondunun etrafını çevirdi. Operasyon anı kameralara sanişe saniye yansıdı. Operasyon sırasında gecekondunun yakınına skorky helikopter de indi. Saatler 14.15’i gösterdiği sırada silah sesleri kesildi.

YARALAMA SUÇUNDAN ARANIYORDU

Saldırgan 44 yaşındaki Seyfettin Genç’in öldürülmesiyle operasyon sona erdi.  Genç’in Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi tarafından basit yaralama suçundan aranmasının bulunduğu, ruhsatsız silah bulundurmak, uyuşturucu madde satışı ve ticareti suçlarından kaydının bulunduğu ortaya çıktı. 

AĞIR YARALI POLİS HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Boyunundan aldığı kurşunla ağır yaralanarak Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru Ayhan Ölçer yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HASTANEDE ZİYARET ETTİ

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Arnavutköy’deki çatışmada yaralanan Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz’ı tedavi gördüğü Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti. Çalışkan ziyaretin ardından açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!