Erdoğan-Trump görüşmesinin yapıldığı odadan çarpıcı 3 detay

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan-Trump görüşmesinin yapıldığı odadan çarpıcı 3 detay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 17:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından, "Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik" diye yazarken görüşme yapılırken bir fotoğraf da paylaştı.Fotoğrafta, Beştepe'deki çalışma ofisinden yapılan görüşmede Erdoğan'ın yanında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Erdoğan'ın görüşme yaptığı odada bulunan Osmanlı sancağı, Külliye önünde yapılan 15 Temmuz Şehitler Abidesi maketi ile Altay tankının maketi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı ofisi iki lider arasında Suriye, Soçi zirvesi ve ikili ilişkiler konusunda fikir alışverişi olduğunu belirtti. İlerleyen saatlerde görüşmeye ilişkin yazılı açıklama da yapılacak.

TRUMP TWEET ATMIŞTI

ABD Başkanı Trump, bugün görüşmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğine yönelik tweet atmıştı. Trump ilk tweet'inde "Bu sabah, Orta Doğu'da bana miras bırakılan karmaşık duruma barış getirmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşuyor olacağım. Hepsini halledeceğim ancak bu 6 trilyon dolara ve hayatlara mal olan bir hata. En başından beri oraya girmemeliydik" ifadesini kullandı.

Trump, Orta Doğu'da kaybedilen hayatların ve 6 trilyon doların telafisi olmadığını ancak bunun üstesinden geleceğini söyleyerek bir önceki Obama yönetiminin Orta Doğu politikasını isim vermeden eleştirdi. Trump attığı ikinci tweet'te ise Türkiye ile yapacağı görüşmenin ardından Tiger Woods ve Dustin Johnson ile Trump National Golf Klübü'nde golf oynayacağını söyledi.

Haberin Devamı

GÖRÜŞME SONRASI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, twitter hesabından fotoğraf paylaştı ve "Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik" diye yazdı. 

Fotoğrafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme sırasında masasında bulunan dokümanları incelediği görüldü. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamdi Kılıç da fotoğraf karesinde yer aldı.

Fotoğrafta, çalışma odasında bulunan Çanakkale Savaşı sırasında son erine kadar şehit düşen 57. Alay'ın sancağı dikkat çekti.

Erdoğan-Trump görüşmesinin yapıldığı odadan çarpıcı 3 detay


 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!