Son dakika: Gözler saat 14.00'da

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Gözler saat 14.00da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 12:15

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında sanıkların son sözleri alındı. Muğla 2’nci ağır Ceza Mahkemesinde karar aşamasına gelen duruşmada sabah başlayan duruşmada kararın açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Muğla 2’nci ağır Ceza Mahkemesinde görülen 43’u tutuklu 46 sanıklı ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi’ davasında sanıkların son sözlerinin ardından mahkeme heyetinin duruşmaya karar için ara vermesi bekleniyor.

Duruşmada sanıklardan Ünsal Coşkun, Tezcan Kızılelma ve Hüseyin Yılmaz, SEGBİS sistemi ile son sözlerini söyledi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, karar için duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verdi.

Duruşmada 'menfez paşası' olarak bilinen ve FETÖ'nün Çiğli imamı olduğu iddia edilen MAK Timi’nden eski astsubay Zekeriya Kuzu da son savunmasını yaptı. Kuzu,  “Savunmalarımda 15 Temmuz öncesi Zekeriya Kuzu’yu tanıtmaya çalışmıştım. Hayatım boyunca milletimin değerlerine vatanıma hiçbir ihanette bulunmadım. İnsan 1 gecede hain olamaz. Kumpas içerisine düştüğümü söylemiştim. Hala o ifadelere dayalı bir karar çıkacaksa son sözün ilk sözün ilk sözün mahiyeti yok. Bir fıkra vardır. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Bayburt’a gider. Sorarlar nasıl buldunuz diye, “ Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi” yanıtı alırlar. Şu anda da Orkestra şefi ne diyorsa sazlar da onu çalıyor. Baskı altında olduğunuzu düşünüyorum” diye konuştu.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!