Son dakika... Erdoğan, Rotterdam için talimat verdi... Ardından iptal geldi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Erdoğan, Rotterdam için talimat verdi... Ardından iptal geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 16:51

Türkiye ile Hollanda arasındaki gerilim sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile Rotterdam Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolünün iptal edilmesi için Başbakan Binali Yıldırım ile konuştuğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından İBB Meclisi, kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal etti. Ayrıca AK Parti'li üyeler, Hollanda Dostluk Grubu'ndan ayrıldı

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarhisar'da yaptığı konuşmada "Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, 'Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun.' Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil" dedi.

İBB İPTAL ETTİ

Son dakika... Erdoğan, Rotterdam için talimat verdi... Ardından iptal geldi

İBB Meclisi’ndeki siyasi partileri temsilen AK Parti Meclis Grup başkanvekili Temel Başalan, CHP Meclis Grup başkanvekili Ertuğrul Gülsever, MHP Meclis üyesi Muharrem Yaman ve Bağımsız Meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi’nin imzası ile meclis gündemine taşınan protokolün iptali teklif edildi. AK Parti Grup Sözcüsü Kağan Şahin’in okuduğu teklif metninde "Köklü diplomatik ilişkilerimizde maruz kaldığımız bu tehlikeli, hasmane ve önyargılı zihniyeti İstanbul halkı adına İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi olarak şiddetli bir biçimde kınadığımızı belirtir ve İstanbul Rotterdam Kardeş Şehir anlaşmasının iptal edilmesi hususundaki teklifimizin teklif karar olarak oylanmasını arz ederiz" ifadelerine yer verildi. Alkışlarla karşılanan konuşmanın ardından teklif oylamaya sunuldu, protokol iptali oybirliği ile kabul edildi.

Haberin Devamı

AK PARTİLİ ÜYELER İSTİFA ETTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun AK Parti'li üyelerinin, istifa ettiğini belirterek, "Özür gerçekleşene kadar Dostluk Grubu'nda bulunmayacağız." dedi. Elitaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye ile Hollanda arasında ortaya çıkan diplomatik kriz sonrasında, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı "İstenmeyen kişi" ilan ederek, sınır dışı etmesi, konsolosun gözaltına alınması ve Hollanda'nın Türk siyasetçilerine yaptığı diplomatik nezaketsizlik ve çirkinlik sonucunda, AK Parti'li üyelerin Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan istifa ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Mustafa Elitaş, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkiler düzelinceye ve Türkiye'ye karşı yapılan bu çirkin tavrın giderilmesi için yapılması gereken bütün işlemler ve özellikle de özür gerçekleşene kadar, AK Parti'li üyelerin Dostluk Grubu'nda bulunmayacaklarını kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!