Deniz Baykal hakkında hastaneden son dakika açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 08:36

CHP'nin eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa dönüşünde hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi ve tıkanan damarı için anjiyoya alındı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, hurriyet.com.tr'ye yaptığı özel açıklamada, “beyin dokusunda az kan gitmesi sebebiyle hasar oluşmuş mu oluşmamış mı onu biraz zaman belirleyecek. Kalıcı bir şey olup olmayacağı 3-4 saat içinde belli olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa'nın Strasbourg kentinde temaslarını sürdürüyordu. Türkiye'ye dönen Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle önce bir özel hastenede sonra Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi. Tıkanan damarı yapmak için Baykal'a anjiyo yapıldı.

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel, Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Stent koyduk. Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Bu yapılan işlemin çabuk yapılmasının faydası var. Geç kalınsaydı o güçsüzlüğün giderilmesi daha zor olacaktı. Yoğun bakımdaki tedavimiz sürüyor. Tedavimiz devam edecek. Sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok."

Haberin Devamı

ANJİYO İLE DAMAR AÇILDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Baykal'ın bulunduğu hastaneye gitti. Çıkışta açıklama yapan Bingöl, ziyaret çıkışı yaptığı açıklamada, "Antalya milletvekilimiz Deniz Baykal, bugün sabah saatlerinde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleri önce bir özel hastaneye kaldırılıyor daha sonra ileri tetkik yapmak üzere İbni-Sina Hastanesine transfer ediliyor. Pıhtı atması sonucu damar tıkanıklığı söz konusu, yapılan anjiyo ile damar açıldı. Pıhtının oluşturduğu sorunlar giderildi. Şu anda yoğun bakıma alıp takip edecekler" ifadelerini kullandı.

REKTÖR ERKAN İBİŞ: 3-4 SAAT İÇİNDE BELLİ OLACAK

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında hurriyet.com.tr’a konuştu.

İbiş, Baykal’ın durumunun 3-4 saat içinde netlik kazanacağını belirterek şöyle dedi :
“Beyne giden ana damarlardan biri tıkanıyor. Sol tarafta bir güç kaybı oluşuyor çok doğal bir şey bu. Önce özel bir hastaneye götürülüyor oradan bize geliyor. Derhal ekiplerimiz müdahale ediyor. Ekipler dışarıdan beyne giden damara giriyorlar. Damarı tıkayan pıhtıyı çıkarıyorlar. Tekrar oluşmasını engellemek için oraya stent koyuyorlar. Beyine giden akım düzeliyor bu durumda. Beyine giden damarlardan birine konuluyor. Bu şekilde açılıyor akım var. Tabi ki beyin dokusunda az kan gitmesi sebebiyle hasar oluşmuş mu oluşmamış mı onu biraz zaman belirleyecek. Kalıcı bir şey olup olmayacağı 3-4 saat içinde belli olacak. O bölgeye yoğun bir şekilde ilaç tedavisi yapılıyor. 3-4 saat sonra güçsüzlüğü hakkında daha net bilgiler verebileceğiz. Bir hayati risk yok. Ama güçsüzlüğün ne kadar olacağı konusu o zaman söylenebilir.”

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş'ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

EŞİ HEMEN ANKARA'YA GİTTİ

Deniz Baykal hakkında hastaneden son dakika açıklaması

Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırılması üzerine Ankara'ya gitmek için Antalya'daki evinden havalimanına hareket etti.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TELEFON

Başbakan Binali Yıldırım da Baykal'ın sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SAĞLIK DURUMU DA İYİ ÇOK ŞÜKÜR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hastane çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Zamanlıca erken müdahale yapılmış. Rahatsızlığını hissedince kendisi de şoförü arayıp, hemen hastaneye gelmişler. Sağlık durumu da iyi çok şükür. Şu an yoğun bakımda, inşallah en kısa zamanda iyileşecek. Kendisine geçmiş olsun diyoruz.

Kendisini görmedik, böyle bir durumda içeri girip ziyaret etmemekte fayda var. Daha sonra normal odaya ya da evine geçince kendisini ziyaret edeceğiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!